Director,
Writer,
Producer
Born in 1957, USSR
 
 
Yelena RAISKAIA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Елена Михайловна РАЙСКАЯ
Elena RAISKAIA
Filmography (extracts)
 
Director
2003 - Syperteshcha dlya neudachnika (Супертеща для неудачника)
1996 - President i evo zhenshchina (President и его женщина) [fiction, 90 mn]
1993 - Rol (Роль)
 
Writer
2021 - Mariya. Save Moscow (Мария. Спасти Москву) from Vera STOROZHEVA [fiction, 111 mn]
2019 - The End of season (Конец сезона) from Konstantin KHUDYAKOV [fiction, 95 mn]
2008 - Sweet May (Ласковый май) from Vladimir VINOGRADOV [fiction, 110 mn]
1999 - Prezident i ego vnuchka (Президент и его внучка) from Tigran KEOSAYAN [fiction, 100 mn]
1996 - President i evo zhenshchina (President и его женщина) from Yelena RAISKAIA [fiction, 90 mn]
1995 - Ya - Russkiy soldat (Я - русский солдат) from Andrey MALYUKOV [fiction, 110 mn]
1993 - Rol (Роль)
1991 - Butterflies (Бабочки) from Andrey MALYUKOV [fiction, 90 mn]
1990 - Poterpevshiy (Потерпевший) from Nikolay RIABTSEV [84 mn]
1989 - Live Broadcast (Прямая трансляция) from Oleg SAFARALIEV [fiction, 83 mn]
1988 - Vsyo normalno (Все нормально)
1984 - Manka (Манька)
1978 - My Angel (Ангел мой) from Boris TOKAREV [fiction, 28 mn]
 
Producer
1996 - President i evo zhenshchina (President и его женщина) from Yelena RAISKAIA [fiction, 90 mn]

Awards :
President i evo zhenshchina :
First prize, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 1996
President i evo zhenshchina :
Prix Nika de la meilleure actrice 1996 (Elena Safanova)

Biography
No English biography available !
 
Elena Raïskaïa est née le 28 février 1957. Elle est diplômée de la faculté de formation des scénaristes du VGIK (Institut national de la cinématographie) où elle fut l’élève de V. Soloviev, V. Tcherny et L. Kojinova