Director,
Writer
Born in 1970 
 
 
Maksim YAKUBSON
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Максим ЯКУБСОН
Maksim YAKOUBSON
From filmography
 
Director
2020 - Arkhitektura blokady (Архитектура блокады) [documentary, 80 mn]
2020 - Nedeesposobnyie (Недееспособные) [documentary, TV serial, 22 mn]
2012 - Prodovets limonov (Продавец лимонов) [documentary, 26 mn]
2010 - Zodchie goroda solntsa (Зодчие города солнца) [documentary, 26 mn]
2009 - Paralleloshar (Параллелошар) [documentary, 39 mn]
2008 - Pravo perepiski (Право переписки) [documentary, 26 mn]
1997 - Imena (Имена) [documentary]
 
Writer
2012 - Prodovets limonov (Продавец лимонов) by Maksim YAKUBSON [documentary, 26 mn]
2008 - Pravo perepiski (Право переписки) by Maksim YAKUBSON [documentary, 26 mn]
2008 - Dom na reke (partie 1) (Дом на реке (часть 1)) by Felix YAKUBSON [documentary, 52 mn]

Other films
2008 - Косово/Сретение (Kosovo/Sretenie)
2007 – Сорняк (The Weed)
2006 – Пеленки (Swadlings)
2005 - Фазиль Искандер (Fazil Iskander)

Awards :
Zodchie goroda solntsa :
Prix Savva Kulish, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2011
Zodchie goroda solntsa :
Special Jury Prize, 5th World of Knowledge International Festival of Popular and Science Films, 2010

Biography
In 1998 graduated from VGIK, the Directing Department (class of M.Khutsiev).