Director,
Writer,
Cinematographer
Born in 1982, USSR (Russia)
 
 
Natalya MESHCHANINOVA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Наталия Викторовна МЕЩАНИНОВА
Natalia MECHTCHANINOVA
From filmography
 
Director
2018 - Serdtse mira (Сердце мира) [fiction, 124 mn]
2015 - Krasnye braslety (Красные браслеты) [fiction, TV serial, 92 mn]
2013 - Kombinat "Nadezhda" (Комбинат «Надежда») [fiction, 90 mn]
2009 - Shkola (Школа) [fiction, TV serial, full length film]
2008 - Blagie namereniya (Благие намерения) [documentary, 45 mn]
2007 - Gerbariy (Гербарий) [documentary, 55 mn]
2007 - Okhota za vorota (Охота за ворота) [documentary, 33 mn]
 
Writer
2019 - Shtorm (Шторм (сериал 2019)) by Boris KHLEBNIKOV [fiction, TV serial, 59 mn]
2018 - Voyna Anny (Война Анны) by Aleksey FEDORCHENKO [fiction, 73 mn]
2018 - Serdtse mira (Сердце мира) by Natalya MESHCHANINOVA [fiction, 124 mn]
2017 - Aritmya (Аритмия) by Boris KHLEBNIKOV [fiction, 116 mn]
2015 - Krasnye braslety (Красные браслеты) by Natalya MESHCHANINOVA [fiction, TV serial, 92 mn]
2013 - Kombinat "Nadezhda" (Комбинат «Надежда») by Natalya MESHCHANINOVA [fiction, 90 mn]
2013 - Eshcho odin god (Еще один год) by Oxana BYCHKOVA [fiction, 107 mn]
2007 - Okhota za vorota (Охота за ворота) by Natalya MESHCHANINOVA [documentary, 33 mn]
 
Cinematographer
2007 - Gerbariy (Гербарий) by Natalya MESHCHANINOVA [documentary, 55 mn]
2007 - Okhota za vorota (Охота за ворота) by Natalya MESHCHANINOVA [documentary, 33 mn]

Other films
2006 Моя жизнь (My Life)

Awards :
Serdtse mira :
Jury Prize, Russian film festival in Paris, Paris (France), 2019
Aritmya :
Best Screenplay, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2018
Serdtse mira :
First prize, Open Russian Film Festival Kinotavr, Sochi (Russia), 2018
Kombinat "Nadezhda" :
Award of Young critics "Golos", Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2015
Blagie namereniya :
Special Jury prize, Documentary and feature film festival ''Kinoteatr.doc'', Moscow (Russia), 2009
Kombinat "Nadezhda" :
Главный приз на 19-м Международном кинофестивале в Вильнюсе (секция "Baltic Gaze", март 2014). Grand prix du Festival International de Vilnius (section "Baltic Gaze", mars 2014).

Biography
Finished the film and TV school «Internews» (2006, class of M.Razbezhkina and N.Izvolov)
 

commentaries
- Les sept meilleurs films consacrés à la réalité russe Ekaterina SINELCHTCHIKOVA, 2019, RUSSIA BEYOND
- L’espace comme piège dans les films russes contemporains , Eugénie ZVONKINE, 2017, Presses universitaires du Septentrion
- Valeriia Gai Germanika : School (Shkola, 2010) [2] , Mariya BOSTON, 2012, kinokultura.com
- Valeriia Gai-Germanika : School (Shkola) Episodes 29-69 , Joe CRESCENTE, 2010, kinokultura.com
- Valeriia Gai-Germanika : School (Shkola, TV 2010) , Joe CRESCENTE, 2010, kinokultura.com