Director,
Writer,
Cinematographer
Born 1982, USSR (Russia)
 
 
Natalya MESHCHANINOVA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Наталия Викторовна МЕЩАНИНОВА
Natalia MECHTCHANINOVA
Filmography (extracts)
 
Director
2018 - Core of the world (Сердце мира) [fiction, 124 mn]
2015 - The Red Bracelets (Красные браслеты) [fiction, TV serial, 92 mn]
2013 - The Hope Factory (Комбинат «Надежда») [fiction, 90 mn]
2009 - School (Школа) [fiction, TV serial, full length film]
2008 - Good Intentions (Благие намерения) [documentary, 45 mn]
2007 - Herbarium (Гербарий) [documentary, 55 mn]
2007 - Freedom (Охота за ворота) [documentary, 33 mn]
 
Writer
2019 - Storm (TV series 2019) (Шторм (сериал 2019)) by Boris KHLEBNIKOV [fiction, TV serial, 59 mn]
2018 - Anna's war (Война Анны) by Aleksey FEDORCHENKO [fiction, 73 mn]
2018 - Core of the world (Сердце мира) by Natalya MESHCHANINOVA [fiction, 124 mn]
2017 - Arrhythmia (Аритмия) by Boris KHLEBNIKOV [fiction, 116 mn]
2015 - The Red Bracelets (Красные браслеты) by Natalya MESHCHANINOVA [fiction, TV serial, 92 mn]
2013 - The Hope Factory (Комбинат «Надежда») by Natalya MESHCHANINOVA [fiction, 90 mn]
2013 - Another year (Еще один год) by Oxana BYCHKOVA [fiction, 107 mn]
2007 - Freedom (Охота за ворота) by Natalya MESHCHANINOVA [documentary, 33 mn]
 
Cinematographer
2007 - Herbarium (Гербарий) by Natalya MESHCHANINOVA [documentary, 55 mn]
2007 - Freedom (Охота за ворота) by Natalya MESHCHANINOVA [documentary, 33 mn]

Other films
2006 Моя жизнь (My Life)

Awards :
Core of the world :
Jury Prize, Russian film festival in Paris, Paris (France), 2019
Arrhythmia :
Best Screenplay, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2018
Core of the world :
First prize, Open Russian Film Festival Kinotavr, Sochi (Russia), 2018
The Hope Factory :
Award of Young critics "Golos", Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2015
Good Intentions :
Special Jury prize, Documentary and feature film festival ''Kinoteatr.doc'', Moscow (Russia), 2009
The Hope Factory :
Главный приз на 19-м Международном кинофестивале в Вильнюсе (секция "Baltic Gaze", март 2014). Grand prix du Festival International de Vilnius (section "Baltic Gaze", mars 2014).

Biography
Finished the film and TV school «Internews» (2006, class of M.Razbezhkina and N.Izvolov)
 

Commentaries and bibliography
- Les sept meilleurs films consacrés à la réalité russe Ekaterina SINELCHTCHIKOVA, 2019, RUSSIA BEYOND
- L’espace comme piège dans les films russes contemporains , Eugénie ZVONKINE, 2017, Presses universitaires du Septentrion
- Valeriia Gai Germanika : School (Shkola, 2010) [2] , Mariya BOSTON, 2012, kinokultura.com
- Valeriia Gai-Germanika : School (Shkola) Episodes 29-69 , Joe CRESCENTE, 2010, kinokultura.com
- Valeriia Gai-Germanika : School (Shkola, TV 2010) , Joe CRESCENTE, 2010, kinokultura.com