Director,
Writer,
Editor,
Producer
Born 1971, USSR (Russia)
 
 
Marius VAYSBERG
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Марюс ВАЙСБЕРГ
Marius VAISBERG
Also : Marius BALCHUNAS
Filmography (extracts)
 
Director
2020 - Naugty Grandma 3 (Прабабушка легкого поведения. Начало) [fiction, 90 mn]
2019 - Naughty Grandma 2 (Бабушка лёгкого поведения 2. Престарелые мстители) [fiction, 87 mn]
2019 - The (UN)perfect Guy ((НЕ)идеальный мужчина) [fiction, 92 mn]
2017 - Naughty Grandma 1 (Бабушка лёгкого поведения) [fiction, 84 mn]
2017 - Night shift (Ночная смена) [fiction, 96 mn]
2016 - 8 Best Dates (8 Лучших свиданий) [fiction, 100 mn]
2015 - 8 New Dates (8 новых свиданий) [fiction, 84 mn]
2013 - Lyubov v bolshom gorode 3 (Любовь в большом городе 3) [fiction, 95 mn]
2012 - Rzhevsky against Napoleon (Ржевский против Наполеона) [fiction, 95 mn]
2010 - Love in the City 2 (Любовь в большом городе 2) [fiction, 88 mn]
2009 - Lyubov v bolshom gorode (Любовь в большом городе) [fiction, 88 mn]
2008 - Hitler Kaput ! (Гитлер капут !) [fiction, 90 mn]
 
Writer
2020 - Naugty Grandma 3 (Прабабушка легкого поведения. Начало) by Marius VAYSBERG [fiction, 90 mn]
2017 - Naughty Grandma 1 (Бабушка лёгкого поведения) by Marius VAYSBERG [fiction, 84 mn]
2016 - 8 Best Dates (8 Лучших свиданий) by Marius VAYSBERG [fiction, 100 mn]
2015 - 8 New Dates (8 новых свиданий) by Marius VAYSBERG [fiction, 84 mn]
2010 - Love in the City 2 (Любовь в большом городе 2) by Marius VAYSBERG [fiction, 88 mn]
2009 - Lyubov v bolshom gorode (Любовь в большом городе) by Marius VAYSBERG [fiction, 88 mn]
2008 - Hitler Kaput ! (Гитлер капут !) by Marius VAYSBERG [fiction, 90 mn]
 
Editor
2019 - The (UN)perfect Guy ((НЕ)идеальный мужчина) by Marius VAYSBERG [fiction, 92 mn]
 
Producer
2020 - Naugty Grandma 3 (Прабабушка легкого поведения. Начало) by Marius VAYSBERG [fiction, 90 mn]
2019 - Naughty Grandma 2 (Бабушка лёгкого поведения 2. Престарелые мстители) by Marius VAYSBERG [fiction, 87 mn]
2017 - Night shift (Ночная смена) by Marius VAYSBERG [fiction, 96 mn]
2016 - 8 Best Dates (8 Лучших свиданий) by Marius VAYSBERG [fiction, 100 mn]
2015 - 8 New Dates (8 новых свиданий) by Marius VAYSBERG [fiction, 84 mn]
2010 - Gop-stop (Гоп-стоп) by Pavel BARDIN [fiction, 96 mn]
2010 - Love in the City 2 (Любовь в большом городе 2) by Marius VAYSBERG [fiction, 88 mn]

Biography
Maryus Vaysberg was born in 1971 in Moscow. Studied VGIK (class of Vladimir Naumov), graduated from USC School of Cinema-Television in 1996. In 1999 made his debut with «No Vacancy». Best known for his comedy box-office hits «Hitler goes Kaput!» (2008), «Love in the Big City» trilogy (2009-2014), «Rzhevsky versus Napoleon» (2012), «8 Best Dates» (2012), «Naughty Grandma» (2017), «Not Ideal Man» (2020).
 

Commentaries and bibliography
- Hitler est kaput ! (2008) Julien MORVAN, 2021, Perestroikino
- Marius Vaisberg: Naughty Grandma 1&2 (Babushka legkogo povedeniia 1&2, 2017 & 2019) Natalie KONONENKO, 2020, Kinokultura
- Marius Vaisberg : Hitler Kaput! (Gitler kaput!, 2008) , Yelena PROKHOROVA, 2009, kinokultura.com