Director,
Writer,
Producer
Born in 1956, USSR
 
 
Fyodor POPOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Федор ПОПОВ
Fiodor POPOV
From filmography
 
Director
2019 - Koridor bessmertiya (Коридор бессмертия) [fiction, 125 mn]
2013 - Sovsem ne prostaya istoriya (Совсем не простая история) [fiction, 109 mn]
2010 - Vsyo v poryadke, mama (Все в порядке, мама) [fiction, full length film]
2006 - Chetyre taksista i sobaka 2 (Четыре таксиста и собака 2) [fiction, 125 mn]
2004 - Chertye taksista i sobaka (Четыре таксиста и собака) [fiction, 99 mn]
2002 - Kavskaya ruletka (Кавказская рулетка) [fiction, 83 mn]
1998 - Geydar Aliev (Гейдар Алиев) [documentary]
 
Writer
2019 - Koridor bessmertiya (Коридор бессмертия) by Fyodor POPOV [fiction, 125 mn]
 
Producer
2019 - Koridor bessmertiya (Коридор бессмертия) by Fyodor POPOV [fiction, 125 mn]
2019 - Byk (Бык) by Boris AKOPOV [fiction, 90 mn]
2019 - Pechen (Печень) by Ivan SNEZHKIN [fiction, 90 mn]
2019 - Chupacabra (Чупакабра) by Grigori KOLOMIYTSEV [fiction, 95 mn]
2019 - Il n'y a pas de mines ici (Мин здесь нет (Запрещенные дети)) by Yevdokiya MOSKVINA [documentary, 52 mn]
2018 - Zviozdy (Звезды) by Aleksandr NOVIKOV-YANGINOV [fiction, 98 mn]
2017 - Rok (Рок) by Ivan SHAKHNAZAROV [fiction, 90 mn]
2017 - Kak Vitka Chesnok vioz Lekhu Shtyria v dom invalidov (Как Витька Чеснок вез Леху Штыря в дом инвалидов) by Aleksandr KHANT (EVSEYEV) [fiction, 90 mn]
2017 - Blokadnaya krov (Блокадная кровь) by Eleonora LUKYANOVA [documentary, 48 mn]
2017 - Melodia dlia klarneta (Мелодия для кларнета) by Ivan SHPULNIKOV [animation, 6 mn]
2015 - Vakantna zhizn shef-povara (Вакантна жизнь шеф-повара) by Rustam ILYASOV [fiction, 86 mn]
2015 - Dukh v dvijeni (Дух в движении) by Yulia BYVSHEVA , Sofia GEVEYLER , Sofia KUCHER [documentary, 60 mn]
2014 - Okhota jit (Охота жить) by Sergey NIKONENKO [fiction, 84 mn]
2013 - Belosinee bezmolvie (Белосинее безмолвие) by Vadim OBORVALOV [animation, 2 mn]
2012 - Kak Gonsuke lisu lovil (Как Гонсукэ лису ловил) by Viktoria SPIRYAGINA [animation, 8.24 mn]
2012 - Chudo v Irgentvodorfe (Чудо в Иргентводорфе) by Daria OSIPOVA [animation, 6.52 mn]
2012 - Igrushka (Игрушка) by Alina TERENTYEVA [animation, 4 mn]
2012 - Nashe vsyo (Наше все) by Yelena VORONTSOVA [animation, 5.1 mn]
2012 - Neposlushnaya morskaya svinka (Непослушная морская свинка) by Yekaterina POLYAKOVA [animation, 4 mn]
2011 - Na svidanie k otsu (На свидание к отцу) by Viktoria DERZHITSKAYA [documentary, 39 mn]
2010 - Vsyo v poryadke, mama (Все в порядке, мама) by Fyodor POPOV [fiction, full length film]
2009 - Petya po doroge v Tsarstviye Nebesnoye (Петя по дороге в Царствие Небесное) by Nikolay DOSTAL [fiction, 97 mn]
2007 - Otryv po polnoy (Отрыв по полной) by Stanislav MAREYEV [fiction, 85 mn]
2007 - Ptitsy nebesnye (Птицы небесные) by Tatyana FIRSOVA [fiction, 84 mn]
2006 - Uzhas, kotoriy vsegda s toboy (Ужас, который всегда с тобой) by Arkadi YAKHNIS [fiction, 85 mn]
2005 - Kolia - perekati pole (Коля — перекати поле) by Nikolay DOSTAL [fiction, 93 mn]
2005 - Fart (Фарт) by Roman KHRUSHCH [fiction, 97 mn]
2004 - Dunechka (Дунечка) by Aleksandr EFREMOV [fiction, 97 mn]
2002 - Kavskaya ruletka (Кавказская рулетка) by Fyodor POPOV [fiction, 83 mn]
1999 - Poslushay, ne idyot li dozhd (Послушай, не идет ли дождь) by Arkadi KORDON [fiction, 108 mn]

Awards :
Chertye taksista i sobaka :
First prize, Cinema for children, Film Festival of CIS countries, Latvia, Lithuania, Estonia "Kinoshock", Anapa (Russia), 2004

Biography
No English biography available !
 
Fedor Popov est né le 20 février 1956. Il a obtenu le diplôme de la faculté d'économie du VGIK (Institut national de la cinématographie) en 1979, puis a fait des études à la faculté de mise en scène du VGIK de 1996 à 1998 sous la direction de S. Soloviev et V. Roubintchik. Il a travaillé, en qualité de directeur de film avec Andreï Kontchalovski, Gleb Panfilov, Nikolaï Dostal et Sergueï Soloviev.


commentaries
- Fedor Popov: Convoy 48 (Koridor bessmertiia, 2019) Denise J. YOUNGBLOOD, 2020, Kinokultura
- Fedor Popov, Caucasian Roulette [Kavkazskaia ruletka] (2002) , Daniel WILD, 2005, kinokultura.com