Director,
Writer,
Editor
Born in 1968, USSR (Russia)
 
 
Oleg UZHINOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Олег УЖИНОВ
Oleg OUJINOV
From filmography
 
Director
2019 - Fiksiki protiv krabotov (Фиксики против кработов) [animation, 80 mn]
2015 - In i Yana. Zapretnaya yeda (Ин и Яна. Запретная еда) [animation, TV serial, 11 mn]
2011 - Masha i medved. Masha+Kasha (Маша и медведь. Маша+Каша) [animation, 7 mn]
2011 - Masha i Medved. Bolshaya stirka (Маша и Медведь. Большая стирка) [animation, 7 mn]
2010 - Masha i medved. Den varenya (Маша и Медведь. День варенья) [animation, 7 mn]
2010 - Masha i medvedev. Kto ne spryatalcya, ya ne vinovat (Маша и медведь. Кто не спрятался, я не виноват) [animation, TV serial, 7 mn]
2009 - Masha i Medved. Sledy nevidannykh zverey (Маша и Медведь. Следы невиданных зверей) [animation, 7 mn]
2008 - Masha i Medved. Raz. Dva. Tri - Elochka gori! (Маша и медведь. Раз. Два. Три - Елочка гори!) [animation, 8 mn]
2006 - Zhikharka (Жихарка) [animation, 12 mn]
2003 - Nekhroshiy malchik (Нехороший мальчик) [animation, 5.2 mn]
2001 - Evstifeyka-Volk (Евстифейка-Волк) [animation, 6 mn]
 
Writer
2011 - Masha i medved. Masha+Kasha (Маша и медведь. Маша+Каша) by Oleg UZHINOV [animation, 7 mn]
2007 - Chepogi (Чепоги) by Léon ESTRIN [animation, short film]
2006 - Zhikharka (Жихарка) by Oleg UZHINOV [animation, 12 mn]
2003 - Nekhroshiy malchik (Нехороший мальчик) by Oleg UZHINOV [animation, 5.2 mn]
 
Editor
2015 - In i Yana. Zapretnaya yeda (Ин и Яна. Запретная еда) by Oleg UZHINOV [animation, TV serial, 11 mn]
2011 - Masha i Medved. Bolshaya stirka (Маша и Медведь. Большая стирка) by Oleg UZHINOV [animation, 7 mn]

Awards :
Masha i medved. Masha+Kasha :
First prize, International film festival "Fairy tale", Moscow (Russia), 2011
Masha i Medved. Sledy nevidannykh zverey :
Best film for children, Open Russian Festival of Animated Film, Suzdal (Russia), 2010

Biography
Born in Kirishi in Russia on 13.2.1968, he began attending animation seminars at Pilot Studio in Moscow in 1989. An inbetweener and an animator, he has also written and designed computer games at Nikita Studios, and created animation for the production company, Masterfilm. He is currently working at Pilot Studio once again.
 

commentaries
- Sans précédent: un épisode de Masha et Michka franchit la barre des 4 milliards de vues sur YouTube 2019, RUSSIA BEYOND