Director,
Writer
Born in 1908, Russia
 
Died in 1971
Mikhail SHAPIRO
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Михаил Григорьевич ШАПИРО
Mikhaïl CHAPIRO
From filmography
 
Director
1966 - Katerina Izmaylova (Катерина Измайлова) [fiction, 121 mn]
1963 - Kain XVIII (Каин ХVIII) [94 mn]
1956 - Iskateli (Искатели) [fiction, 103 mn]
1947 - Zolushka (Золушка) [fiction, 84 mn]
 
Writer
1928 - Luna s leva (Луна слева) by Aleksandr IVANOV [fiction, 63 mn]

Awards :
Katerina Izmaylova :
Prize at the IFF Edinburgh, 1967

commentaries
- Свинарка и пастух. От Ганса Христиана к Христиану Гансу , Pyotr BAGROV, 2005, seance.ru, 25-26