Director,
Writer,
Producer
Born 1968, USSR (Russia)
 
 
Aleksey SIDOROV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Алексей СИДОРОВ
Alekseï SIDOROV
Filmography (extracts)
 
Director
2018 - T-34 (Т-34) [fiction, 139 mn]
2011 - Shadow Boxing 3 : last round (Бой с тенью 3: Последний раунд) [fiction, 125 mn]
2005 - Shadow Boxing (Бой с тенью) [fiction, 115 mn]
2002 - Brigade (Бригада) [fiction, TV serial, 750 mn]
 
Writer
2018 - T-34 (Т-34) by Aleksey SIDOROV [fiction, 139 mn]
2011 - Shadow Boxing 3 : last round (Бой с тенью 3: Последний раунд) by Aleksey SIDOROV [fiction, 125 mn]
2010 - Dark World (Темный мир) by Anton MEGERDICHEV [fiction, 100 mn]
2005 - Shadow Boxing (Бой с тенью) by Aleksey SIDOROV [fiction, 115 mn]
2002 - Brigade (Бригада) by Aleksey SIDOROV [fiction, TV serial, 750 mn]
 
Producer
2010 - Dark World (Темный мир) by Anton MEGERDICHEV [fiction, 100 mn]
2007 - Listening to the Silence (Слушая тишину) by Aleksandr KASATKIN [fiction, 100 mn]
2007 - Shadow Boxing 2 : Revenge (Бой с тенью 2 : Реванш) by Anton MEGERDICHEV [fiction, 135 mn]

Author :

Awards :
T-34 :
Best Screenplay, Golden Eagle awards, Moscow (Russia), 2020
Best directing, Golden Eagle awards, Moscow (Russia), 2020

Commentaries and bibliography
- T-34 machine de guerre : critique de film et test Blu-ray Jean-Jacques CORRIO, 2019, Critique Film
- Aleksei Sidorov: T-34 (2019) Denise J. YOUNGBLOOD, 2019, Kinokultura
- Алексей Сидоров: «Это не я сделал «Т-34», а «Т-34» сделал меня» Иван КУДРЯВЦЕВ, 2019, filmpro.ru
- RUSSIA BEYOND : Cinq films russes sortis 2019 que vous devez à tout prix regarder IOULIA CHAMPOROVA, 2019, RUSSIA BEYOND
- Un film de guerre patriotique bat des records aux guichets en Russie [T-34 machine de guerre] 2019, lesoleil.com
- Aleksei Sidorov: Shadow Boxing (Boi s ten'iu), 2005 , Gerald McCAUSLAND, 2006, kinokultura.com