Director,
Writer,
Editor,
Producer
Born in 1971, USSR (Russia)
 
 
Aleksey KRASOVSKY
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Алексей КРАСОВСКИЙ
Alekseï KRASSOVSKI
From filmography
 
Director
2019 - Prazdnik (Праздник) [fiction, 73 mn]
2019 - Elefant (Элефант) [fiction, 80 mn]
2016 - Kollektor (Коллектор) [fiction, full length film]
 
Writer
2019 - Prazdnik (Праздник) by Aleksey KRASOVSKY [fiction, 73 mn]
2019 - Elefant (Элефант) by Aleksey KRASOVSKY [fiction, 80 mn]
2016 - Kollektor (Коллектор) by Aleksey KRASOVSKY [fiction, full length film]
 
Editor
2019 - Prazdnik (Праздник) by Aleksey KRASOVSKY [fiction, 73 mn]
 
Producer
2019 - Prazdnik (Праздник) by Aleksey KRASOVSKY [fiction, 73 mn]
 
Site : IMDb

Awards :
Kollektor :
Discovery of the year, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2017
Best first film, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2017
Prix du Conseil Régional de Normandie, meilleur premier film, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2016
Prix François Chalais du meilleur scénario, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2016

Biography
No English biography available !
 
Né en 1971 à Gorki. Médecin de formation

Родился в 1971 году в Горьком. По образованию врач.


commentaries
- Prazdnik de Alekseï KRASSOVSKI (2019) Julien MORVAN, 2020, perestroikino.wordpress.com
- Aleksei Krasovskii: Elephant (Elefant, 2019) Emjay O’SHEA, 2020, Kinokultura
- Aleksei Krasovskii: Holiday (Prazdnik, 2018) Olga N. TURYSHEVA, 2019, Kinokultura
- Aleksei Krasovskii: Holiday (Prazdnik, 2019) Olga MESROPOVA, 2019, Kinokultura
- RUSSIE : LA LIBERTÉ DE CRÉER N’EST PAS À «LA FÊTE» Lucien JACQUES, 2019, Libération