Réalisateur,
Scénariste
Né en 1965, URSS (Russie)
 
 
Evgueni_2 KRYLOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Евгений_2 КРЫЛОВ
Yevgeni_2 KRYLOV
Extrait de la filmographie
 
Réalisateur
2009 - Je vais à la maison (Я иду домой) [documentaire, 44 mn]
 
Scénariste
2009 - Je vais à la maison (Я иду домой) de Evgueni_2 KRYLOV [documentaire, 44 mn]

Autres films
2011 - Не плачь (Don’t Cry), feature
2003 - Возвращение на Луну (Return to the Moon), doc.
2002 - Тайны «Алмаза» (Secrets of “Almaz”), doc.
2001 - Время Патриарха (Time of Patriarch), doc.
1995 - Последняя заря (Last Daybreak), doc.
1994 - Чувства вещей (Feelings of Items), feature, short
1993 - Сон господина Экономиди (Mr. Economidi’s Sleep), feature,short

Prix et récompenses :
Je vais à la maison :
Best film at the XV International Film and TV Programmes Festival “Radonezh”, 2010

Biographie
Pas de biographie en français actuellement disponible!
 
Born in 1965 in Saratov. Graduated from the technical university. Was engaged in science, taught. In 1993 graduated from the Higher Courses for Scriptwriters and Directors (workshop of Grigory Chukhrai). He received the jury special prize “Leopards of the Future” at the IFF in Locarno for the yearly essay “Mr. Economidi’s Sleep”. In the 90ties he worked at the Nizhne-Volzhsky studio of newsreel. In 1998 he was the author and director of TV programme “Kanon” at the TV6 Moscow channel. In 1999-2001 – editor-in-chief of the Religious Broadcasting Service of satellite TV network AST. Since 2003 has become director of the non-commercial partnership “Proizvodyashtsaya televizionnaya compania”.

Родился в 1965 году в Саратове.
Окончил технический университет. Занимался наукой, преподавал.
В 1993-м окончил ВКСР, мастерскую Григория Чухрая. За курсовую работу «Сон господина Экономиди» получил специальный приз жюри «Леопарды будущего» на МКФ в Локарно. В 90-е годы работал на Нижне-Волжской студии кинохрони- ки. В 1998 - автор и режиссер программы «Канон» на ТВ6 Москва. В 1999-2001 годах – шеф-редактор Службы религиозного вещания спутниковой телесети АСТ. С 2003 года - режиссер-постановщик в Некоммерческом партнерстве «Производящая телевизионная компания».