Director,
Writer,
Production Designer,
Producer,
Artistic director
Born in 1981 
 
 
Nina BISSYARINA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Нина БИСЯРИНА
Nina BISSIARINA
From filmography
 
Director
2022 - The Best Grandfather in the World (Самый лучший дедушка на свете) [animation, 6 mn]
2019 - Rys v gorode (Рысь в городе) [animation, 6 mn]
2019 - Malenkaya bolshaya mechta (Маленькая большая мечта) [animation, 5 mn]
2018 - Ostanovka (Остановка) [animation, 7 mn]
2018 - Skolko vessit oblako? (Сколько весит облако?) [animation, 5 mn]
2012 - Pri vykhode ne zabyvaete svoi veshchi... (При выходе не забываете свои вещи...) [animation, 5.4 mn]
2009 - Poyezdka k moryu (Поездка к морю) [animation, 7 mn]
 
Writer
2019 - Rys v gorode (Рысь в городе) by Nina BISSYARINA [animation, 6 mn]
2019 - Malenkaya bolshaya mechta (Маленькая большая мечта) by Nina BISSYARINA [animation, 5 mn]
2018 - Skolko vessit oblako? (Сколько весит облако?) by Nina BISSYARINA [animation, 5 mn]
2012 - Pri vykhode ne zabyvaete svoi veshchi... (При выходе не забываете свои вещи...) by Nina BISSYARINA [animation, 5.4 mn]
2009 - Poyezdka k moryu (Поездка к морю) by Nina BISSYARINA [animation, 7 mn]
 
Production Designer
2019 - Malenkaya bolshaya mechta (Маленькая большая мечта) by Nina BISSYARINA [animation, 5 mn]
2018 - Medvedi Kamchatki. Nachalo zhizni (Медведи Камчатки. Начало жизни) by Vladislav GRISHIN , Irina_2 ZHURAVLYOVA [documentary, 52 mn]
2012 - Pri vykhode ne zabyvaete svoi veshchi... (При выходе не забываете свои вещи...) by Nina BISSYARINA [animation, 5.4 mn]
2009 - Poyezdka k moryu (Поездка к морю) by Nina BISSYARINA [animation, 7 mn]
 
Producer
2012 - Pri vykhode ne zabyvaete svoi veshchi... (При выходе не забываете свои вещи...) by Nina BISSYARINA [animation, 5.4 mn]
 
Artistic director
2019 - Rys v gorode (Рысь в городе) by Nina BISSYARINA [animation, 6 mn]
2018 - Skolko vessit oblako? (Сколько весит облако?) by Nina BISSYARINA [animation, 5 mn]

Other films
2006 - Воробьи - дети голубей (Sparrows Are Children of Pigeons)

Awards :
Pri vykhode ne zabyvaete svoi veshchi... :
Diploma of the Jury, Open Russian Festival of Animated Film, Suzdal (Russia), 2013
Poyezdka k moryu :
Best directing, Open Russian Festival of Animated Film, Suzdal (Russia), 2010
Best Animation film, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2010

Biography
Nina Bisyarina is known as an Director, Screenplay, Animation, Production Design, and Writer.