Director,
Writer,
Cinematographer,
Compositor
Born in 1966, USSR (Russia)
 
 
Vadim TSALIKOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Вадим ЦАЛИКОВ
Vadim TSALIKOV
From filmography
 
Director
2017 - Alibek (Алибек) [documentary, 53 mn]
2012 - I tseloy zhizn stoit... (И целой жизни стоит...) [documentary, 44 mn]
2011 - Oflonskiy roman (Офлонский роман) [documentary, 39 mn]
2009 - Beslan. Nadezhda (Беслан. Надежда) [documentary, 52 mn]
2008 - Tskhinvalskaya pritcha (Цхинвальская притча) [documentary, 30 mn]
 
Writer
2017 - Alibek (Алибек) by Vadim TSALIKOV [documentary, 53 mn]
2012 - I tseloy zhizn stoit... (И целой жизни стоит...) by Vadim TSALIKOV [documentary, 44 mn]
2009 - Beslan. Nadezhda (Беслан. Надежда) by Vadim TSALIKOV [documentary, 52 mn]
2008 - Tskhinvalskaya pritcha (Цхинвальская притча) by Vadim TSALIKOV [documentary, 30 mn]
 
Cinematographer
2008 - Tskhinvalskaya pritcha (Цхинвальская притча) by Vadim TSALIKOV [documentary, 30 mn]
 
Compositor
2011 - Oflonskiy roman (Офлонский роман) by Vadim TSALIKOV [documentary, 39 mn]

Other films
1996 - Irbek and Asuan (Ирбек и Асуан)
1999 - Troops Born by XX Century (Войска, рожденные XX веком)
2000 - Clever' Rocket over the Mad World (Умная ракета над безумным миром)
2001 - Farewell, Asuan (Прощай, Асуан)
2002 - President Hafiz Asad
2003 - Spheres of Viktor Mitroshin (Сферы Виктора Митрошина)
2003 - Stopped at Tula (Остановлен под Тулой)
2004 - Farewell Beauty (Прощальная краса)
2004 - India: Yesterday, Today, Tomorrow (Индия: вчера, сегодня, завтра)
2004 - With Right Hand Only (Одной правой)
2005 - Citizens of Beslan (Граждане Беслана)
2006 – Retired teacher (Отставной учитель)

Awards :
Beslan. Nadezhda :
Special Prize, International Human Rights Film Festival, Moscow (Russia), 2009
Beslan. Nadezhda :
Main Prize, III International film festival "Man and War" in Ekaterinburg (2009)
Special prize of the press "For the Image of our Contemporary", VI International film festival "Volokolamsk Boundary" (2009)

Biography
No English biography available !
 
Né en 1966 à Piatigorsk. En 1996 a terminé l'atelier de cinéma et téléfilm documentaire du VGIK (Institut national de Cinéma de Moscou). Scénariste et réalisateur de documentaires. Artiste émérite de la République d'Ossétie-Alania du Nord, participant et lauréat de plus de 40 festivals russes et internationaux. Travaille à Moscou.

Родился в 1966 году в Пятигорске. В 1996 году окончил мастерскую документального кино и телефильма ВГИКа. Сценарист, режиссер документального кино. Заслуженный деятель искусств Республики Северная Осетия-Алания, участник и лауреат более 40 отечественных и международных кинофестивалей. Работает в Москве.
https://oknofest.com