Actress
Born in 1932, USSR (Russia)
 
Died in 2019
Valentina BEREZUTSKAIA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Валентина Федоровна БЕРЕЗУЦКАЯ
Valentina BEREZOUTSKAIA
From filmography
 
Actress
2011 - Sobachi glaza (Собачьи глаза) by Gennadi SIDOROV [fiction, full length film]
2011 - Roman s kokainom (Роман с кокаином) by Gennadi SIDOROV [fiction, full length film]
2005 - Melyuzga (Мелюзга) by Vladimir MOROZOV [fiction, 90 mn]
2003 - Starukhi (Старухи) by Gennadi SIDOROV [fiction, 103 mn]
2002 - S lyubovyu, Lilya (С любовью, Лиля) by Larisa SADILOVA [fiction, 98 mn]
2000 - Tikhie omuty (Тихие Омуты) by Eldar RIAZANOV [fiction, 137 mn]
1997 - Vor (Вор) by Pavel CHUKHRAY [fiction, 98 mn]
1992 - Ankor, eshcho ankor ! (Анкор, еще анкор !) by Pyotr TODOROVSKY [fiction, 101 mn]
1989 - Bryzgi shampanskogo (Брызги шампанского) by Stanislav GOVORUKHIN [fiction, 99 mn]
1981 - Rodnya (Родня) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 98 mn]
1981 - Nezvanyy drug (Незваный друг) by Leonid MARIAGIN [fiction, 90 mn]
1981 - Otvetnyi khod (Ответный ход) by Mikhail TUMANISHVILI [fiction, 84 mn]
1978 - Sibiriada (Сибириада) by Andrei KONCHALOVSKY [fiction, 275 mn]
1976 - Slovo dlya zashchity (Слово для защиты) by Vadim ABDRASHITOV [fiction, 98 mn]
1976 - Podranki (Подранки) by Nikolay GUBENKO [fiction, 93 mn]
1970 - Vnimanie, cherepakha (Внимание, черепаха!) by Rolan BYKOV [fiction, 86 mn]
1966 - Vystrel (Выстрел) by Naum TRAKHTENBERG [fiction, 77 mn]
1965 - Operatsiya « Y » i drugie priklyuchenie Shurika (Операция «Ы» и другие приключения Шурика) by Leonid GAIDAI [fiction, 96 mn]
1956 - Tugoy uzel (Тугой узел) by Mikhail SHVEITSER [fiction, 97 mn]

Awards :
Starukhi :
Best actress, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2003
Best actress, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2003