Director,
Writer,
Producer
Born in 1973 
 
 
Vladimir KOTT
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Владимир Константинович КОТТ
Vladimir KOTT
From filmography
 
Director
2019 - Zastupniki (Заступники) [fiction, TV serial, full length film]
2018 - Mama (Мама) [fiction, 19 mn]
2017 - Karp otmorozhennyi (Карп отмороженный) [fiction, 101 mn]
2016 - Dien do (День до) [fiction, 91 mn]
2014 - Na dne (На дне) [fiction, 134 mn]
2013 - Pyotr Leshchenko (Петр Лещенко. Все, что было...) [fiction, TV serial]
2010 - Gromozeka (Громозека) [fiction, 100 mn]
2008 - Mukha (Муха) [fiction, 90 mn]
2008 - Koroli igry (Короли игры) [fiction, TV serial]
2006 - Serebryannyy samuray. Oraniembaum (Серебряный самурай. Ораниенбаум) [TV fiction, full length film]
2006 - Okhotnik (Охотник) [fiction, TV serial, full length film]
2006 - Okhotnik - 2 (Охотник - 2) [fiction, TV serial]
2004 - Dver (Дверь) [fiction, 18 mn]
2004 - Rodstvennyy obmen (Родственный обмен) [fiction, TV serial]
 
Writer
2018 - Mama (Мама) by Vladimir KOTT [fiction, 19 mn]
2014 - Na dne (На дне) by Vladimir KOTT [fiction, 134 mn]
2010 - Gromozeka (Громозека) by Vladimir KOTT [fiction, 100 mn]
2008 - Mukha (Муха) by Vladimir KOTT [fiction, 90 mn]
2004 - Dver (Дверь) by Vladimir KOTT [fiction, 18 mn]
 
Producer
2017 - Yazychniki (Язычники) by Valeria SURKOVA [fiction, 92 mn]

Awards :
Pyotr Leshchenko :
Best Serial, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2018
Na dne :
Special Jury prize, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2014
Gromozeka :
Best directing, FilmFestival Cottbus - Festival of East European Cinema, Cottbus (Germany), 2011
Audience Award, FilmFestival Cottbus - Festival of East European Cinema, Cottbus (Germany), 2011
First prize, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2011
Mukha :
Audience Award, Nantes Russian Film Festival, Nantes (France), 2009
FIPRESCI Prize, Lecce European Film Festival, Lecce (Italy), 2009
Best film, Shangai International Film Festival, Shangai (China), 2008
Dver :
Audience Award, Angers Festival Premiers Plans, Angers (France), 2005
Dver :
Prix des réalisateurs aux Rencontres Langlois à Poitiers, 2005
Prix du meilleur court métrage au Festival du film fantastique, Bruxelles, 2005
Prix du meilleur court métrage au Festival de Damas, 2005
Prix Sainte Anne du meilleur film d'écoles, Moscou 2005

Biography
Born in 1973.
In 1996 graduated from the director’s faculty of the Theatre Institute GITIS (workshop of B. Golubovsky).
From 1996-2000 staged performances at provincial theatres (Tver Theatre for Young People, Novgorod’s Dostoevsky Drama Theatre, etc.).
In 2004 graduated from the director’s faculty of the Higher Courses for Directors and Scriptwriters (workshop of V. Khotinenko).
 

commentaries
- Gromozeka : portraits ironiques de paumés 2011, misterteesmovieclic.zeclic.fr
- Завтра будет хуже, чем вчера. Громозека, режиссер Владимир Котт , Natalia SIRIVLYA, 2011, Искусствокино, 8
- Прямая речь: фрагменты пресс-конференций на "Кинотавре" 2011, Искусство кино, 8
- Птичку жалко [О фильме Громозека] , Denis GORELOV, 2011, seance.ru
- Vladimir Kott : Gromozeka (2011) , Dawn SECKLER, 2011, kinokultura.com
- Vladimir Kott : Mukha-The Fly (Mukha, 2008) , Olga MESROPOVA, 2008, kinokultura.com