Production designer
Born in 1889 
 
Died in 1972
Nikolay SUVOROV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Николай Георгиевич СУВОРОВ
Nikolaï SOUVOROV
From filmography
 
Production designer
1968 - Stepyen riska (Степень риска) by Ilya AVERBAKH [fiction, 95 mn]
1966 - Respublika SHKID (Республика ШКИД) by Gennadi POLOKA [fiction, 103 mn]
1963 - Vsio ostaiotcya lyudyam (Все остается людям) by Georgi NATANSON [fiction, 103 mn]
1962 - Esli pozovyot tovarishch (Если позовет товарищ) by Aleksandr IVANOV [fiction, 95 mn]
1956 - Soldaty (Солдаты) by Aleksandr IVANOV [fiction, 106 mn]
1950 - Musorgsky (Мусоргский) by Grigori ROSHAL [fiction, 122 mn]
1946 - Vo imya zhizni (Во имя жизни) by Iosif KHEIFITS , Aleksandr ZARKHY [fiction, 101 mn]
1945 - Velikiy perelom (Великий перелом) by Friedrich ERMLER [fiction, 108 mn]
1944 - Nebo Moskvy (Небо Москвы) by Yuli RAIZMAN [fiction, 80 mn]
1937 - Velikiy grazhdanin (Великий гражданин) by Friedrich ERMLER [fiction, 252 mn]
1934 - Groza (Гроза) by Vladimir PETROV [fiction, 85 mn]
1934 - Krestyane (Крестьяне) by Friedrich ERMLER [fiction, 114 mn]
1931 - Zlatye gory (Златые горы) by Sergey YUTKEVICH [fiction, 131 mn]
1930 - Fritz Bauer (Фриц Бауэр) by Vladimir PETROV [fiction, 66 mn]
1929 - Adres Lenina (Адрес Ленина) by Vladimir PETROV [fiction, 61 mn]
1929 - Cain et Artiom (Каин и Артем) by Pavel PETROV-BYTOV [fiction, 85 mn]

Awards :
Musorgsky :
Best Set Decoration, Festival de Cannes, Cannes (France), 1951