Director,
Writer,
Actor
Born in 1899, Russia
 
Died in 1942
Yevgeni CHERVIAKOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Евгений ЧЕРВЯКОВ
Evgueni TCHERVIAKOV
From filmography
 
Director
1936 - Zaklyuchonnye (Заключенные) [fiction, 95 mn]
1930 - Goroda i gody (Города и годы) [92 mn]
1928 - Moj syn (Мой сын) [fiction, 69 mn]
1927 - Devushka s dalekoy reki (Девушка с далекой реки) [fiction, 76 mn]
 
Writer
1930 - Goroda i gody (Города и годы) by Yevgeni CHERVIAKOV [92 mn]
1928 - Moj syn (Мой сын) by Yevgeni CHERVIAKOV [fiction, 69 mn]
 
Actor
1935 - Zhenitba Yana Knukke (Женитьба Яна Кнукке) by Aleksandr IVANOV [fiction, 66 mn]
1930 - Goroda i gody (Города и годы) by Yevgeni CHERVIAKOV [92 mn]
1929 - Novyj Vavilon (Новый Вавилон) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 95 mn]
1925 - Krest i Mauzer (Крест и маузер) by Vladimir GARDIN [fiction, 75 mn]

commentaries
- Кинорежиссер Евгений Червяков , Rostislav YURENYEV, 1972, Бюро пропаганды сов. киноискусства