Director,
Writer,
Actor
Born in 1928, USSR (Russia)
 
 
Aleksandr BELINSKY
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Александр БЕЛИНСКИЙ
Aleksandr BELINSKI
From filmography
 
Director
1993 - Provintsialnyy benefis (Провинциальный бенефис) [fiction, 88 mn]
1985 - Golubye goroda (Голубые города) [65 mn]
1982 - Anyuta (Анюта) [TV fiction, 71 mn]
1978 - Vstrechi (Встречи) [fiction, 60 mn]
1974 - Lev Gurych Sinichkin (Лев Гурыч Синичкин) [TV film, 80 mn]
 
Writer
1993 - Provintsialnyy benefis (Провинциальный бенефис) by Aleksandr BELINSKY [fiction, 88 mn]
1982 - Anyuta (Анюта) by Aleksandr BELINSKY , Vladimir_2 VASILIEV [TV fiction, 71 mn]
 
Actor
1980 - Moy papa idealist (Мой папа идеалист) by Vladimir BORTKO [fiction, 88 mn]

Awards :
Anyuta :
Vasilyev Brothers’ State Premium of the RSFSR (1984)