Director,
Writer
Born in 1927, USSR (Russia)
 
Died in 2017
Mikhail KALIK
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Михаил Наумович КАЛИК
Mikhaïl KALIK
From filmography
 
Director
1991 - I vozvrashchaetsya veter ... (И возвращается ветер...) [fiction, 133 mn]
1969 - Tsena (Цена) [TV fiction, 109 mn]
1968 - Lyubit (Любить) [fiction, 74 mn]
1964 - Do svidaniya, malchiki! (До свидания, мальчики!) [fiction, 82 mn]
1961 - Chelovek idyot za solntsem (Человек идёт за солнцем ) [fiction, 72 mn]
1960 - Kolybelnaya (Колыбельная) [fiction, 95 mn]
1959 - Ataman kodr (Атаман кодр) [fiction, 76 mn]
1958 - Yunost nashikh otsov (Юность наших отцов) [fiction, 86 mn]
 
Writer
1991 - I vozvrashchaetsya veter ... (И возвращается ветер...) by Mikhail KALIK [fiction, 133 mn]
1969 - Tsena (Цена) by Mikhail KALIK [TV fiction, 109 mn]
1968 - Lyubit (Любить) by Mikhail KALIK , Inna TUMANYAN [fiction, 74 mn]
1964 - Do svidaniya, malchiki! (До свидания, мальчики!) by Mikhail KALIK [fiction, 82 mn]
1961 - Chelovek idyot za solntsem (Человек идёт за солнцем ) by Mikhail KALIK [fiction, 72 mn]
1958 - Yunost nashikh otsov (Юность наших отцов) by Mikhail KALIK , Boris RYTSAREV [fiction, 86 mn]
 
Site : IMDb

Awards :
Kolybelnaya :
Honorary diploma, IFF in Locarno, Switzerland (1960)

Biography
Born on January 29, 1927 in Archangelsk. Graduated from the department of directing at VGIK (1958, workshop of S.Yutkevich). Worked at the "Moldova-Film", "Mosfilm", Gorky studios. In 1971 emigrated to Israel.