Production designer
Born in 1890, Hungary
 
Died in 1971
Yevgeni ENEJ
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Евгений Евгеньевич ЕНЕЙ
Evgueni ENEI
From filmography
 
Production designer
1971 - Drama iz starinnoy zhizni (Драма из старинной жизни) by Ilya AVERBAKH [fiction, 86 mn]
1966 - Katerina Izmaylova (Катерина Измайлова) by Mikhail SHAPIRO [fiction, 121 mn]
1964 - Gamlet (Гамлет) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 140 mn]
1959 - Ne imey sto rubley ... (Не имей сто рублей ...) by Gennadi KAZANSKY [fiction, 87 mn]
1959 - Povest o molodozhenakh (Повесть о молодоженах) by Sergey SIDELYOV [87 mn]
1958 - Den pervyy (День первый) by Friedrich ERMLER [fiction, 91 mn]
1957 - Don Khikhot (Дон Кихот) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 100 mn]
1955 - Ovod (Овод) by Aleksandr FAINTSIMMER [fiction, 102 mn]
1952 - Jambul (Джамбул) by Yefim DZIGAN [85 mn]
1951 - Belinskiy (Белинский) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 102 mn]
1949 - Akademik Ivan Pavlov (Академик Иван Павлов) by Grigori ROSHAL [fiction, 111 mn]
1947 - Pirogov (Пирогов) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 92 mn]
1945 - Prostye lyudi (Простые люди) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 80 mn]
1944 - chelovek 217 (Человек 217) by Mikhail ROMM [fiction, 101 mn]
1943 - Aktrisa (Актриса) by Leonid TRAUBERG [fiction, 76 mn]
1942 - Yunyy Frits (Юный Фриц) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 29 mn]
1937 - Vozvrashchenie Vasilia Bortnikova (Возвращение Максима) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 105 mn]
1934 - Yunost Maksima (Юность Максима) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 98 mn]
1931 - Odna (Одна) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 80 mn]
1931 - Sniper / Iskusstvo ubivat (Снайпер / Искусство убивать) by Semyon TIMOSHENKO [fiction, 83 mn]
1929 - Novyj Vavilon (Новый Вавилон) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 95 mn]
1929 - Oblomok imperi (Обломок империи) by Friedrich ERMLER [fiction, 78 mn]
1929 - Chornyy parus (Черный парус) by Sergey YUTKEVICH [fiction, 72 mn]
1927 - Dom v sugrobakh (Дом в сугробах) by Friedrich ERMLER [fiction, 63 mn]
1927 - Soyouz velikogo dela (Союз великого дела) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 76 mn]
1927 - Devushka s dalekoy reki (Девушка с далекой реки) by Yevgeni CHERVIAKOV [fiction, 76 mn]
1926 - Bratishka (Братишка) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 57 mn]
1926 - Katka - Bumazhny ranet (Катька - Бумажный ранет) by Friedrich ERMLER , Eduard IOGANSON [fiction, 73 mn]
1926 - chyortovo koleso (Чертово колесо) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 76 mn]
1926 - shinel (Шинель) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 66 mn]
1925 - Mishki protiv Yudenicha (Мишки против Юденича) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 25 mn]

Awards :
People's Artist of USSR

Biography
No English biography available !
 
Evgueni Eneï est né le 8 juin 1890 à Ravnot (aujourd'hui Ernut) en Roumanie.
Il a fait ses études à la faculté d'architecture de l'Université polytechnique de Budapest puis à l'Académie des arts de Budapest. Ensuite il a vécu en URSS et est décédé le 8 juin 1971 à Léningrad.

Родился 9 июня 1890 года в городе Раднот (ныне Ернут, Румыния).
Учился на архитектурном факультете Политехнического университета, в Будапештской Академии художеств.
Народный художник СССР (1969).
Умер 6 июня 1971 года в Ленинграде.