Director,
Actor,
Cinematographer
Born in 1923 
 
 
Suren SHAKHBAZIANE
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Сурен Варткесович ШАХБАЗЯН
Souren CHAKHBAZIANE
From filmography
 
Director
1986 - Priblizhenie k budushchemu (Приближение к будущему) [fiction, 79 mn]
1980 - Zhdu i nadyeyus (Жду и надеюсь) [TV film]
 
Actor
1980 - Zhdu i nadyeyus (Жду и надеюсь) by Suren SHAKHBAZIANE [TV film]
 
Cinematographer
1975 - Trevozhnyy mecyats veresen (Тревожный месяц вересень) by Leonid OSYKA [fiction, 95 mn]
1970 - Tsvet Grenata (Цвет граната « Саят-Нова») by Sergey PARAJANOV [fiction, 74 mn]
1966 - Tri tolstyaka (Три толстяка) by Aleksey BATALOV , Iosif SHAPIRO [fiction, 92 mn]
1956 - Pavel Korchagin (Павел Корчагин) by Aleksandr ALOV , Vladimir NAUMOV [fiction, 102 mn]
1954 - Andriosh (Андриеш) by Yakov Bazelyan , Sergey PARAJANOV [fiction, 62 mn]