Director,
Writer
Born in 1985, USSR (Ukraine)
 
 
Maksim SVESHNIKOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Максим СВЕШНИКОВ
Maksim SVECHNIKOV
From filmography
 
Director
2021 - Konteyner (Контейнер) [fiction, TV serial, 48 mn]
2015 - Yolki lokhmatye (Елки лохматые) [fiction, 86 mn]
2015 - Strana chudes (Страна чудес) [fiction, 91 mn]
2012 - Snezhnaya Koroleva 3D (Снежная Королева 3D) [animation, 120 mn]
 
Writer
2021 - Konteyner (Контейнер) by Maksim SVESHNIKOV [fiction, TV serial, 48 mn]
2020 - Kon Yulij i bolshiye skachki (Конь Юлий и Большие скачки) by Konstantin FEOKTISTOV , Darina SCHMIDT [animation, 75 mn]
2018 - Tri bogatyria i Naslednitsa prestola (Три богатыря и Наследница престола) by Konstantin BRONZIT [animation, 85 mn]
2016 - Volki i ovtsy (Волки и овцы: бе-е-е-зумное превращение) by Andrei GALAT , Maksim VOLKOV [animation, 78 mn]
2007 - Ilya Muromets i Solovey Razboynik (Илья Муромец и Соловей Разбойник) by Vladimir TOROPCHIN [animation, 80 mn]
2006 - Dobrynya Nikitin i Zmey Gorynych (Добрыня Никитич и Змей Горыныч) by Ilya MAKSIMOV [animation, 65 mn]
2004 - Alyosha Popovich i Tugarin zmey (Алеша Попович и Тугарин Змей) by Konstantin BRONZIT [animation, 75 mn]

Biography
Maksim Sveshnikov was born in Perevalsk, USSR in 1985. Graduated from Academy of Personnel Management, Kyiv. Writer and director. Among his directing works are animated «Sapsan» (2012), «The Snow Queen» (2012) live-action features «Paws, Bones & Rock’n’roll» (2014), «Wonderland» (2015), «To Crack Bloggers» (2016) and dramatic series «257 Reasons to Live» (2020), «Filatov» (2020).
http://www.moscowfilmfestival.ru/
 

commentaries
- La Reine des neiges (TFX) : comment Disney a condamné la version russe du célèbre conte d'Andersen Joshua DAGUENET, 2019, Toutelatele
- Maksim Sveshnikov and Vladlen Barbe: The Snow Queen (Snezhnaia koroleva, 2012) Lora MJOLSNESS, 2013, Kinokultura