Cinematographer
Born in 1977 
 
 
Andrei NAIDENOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Андрей Алексеевич НАЙДЕНОВ
Andreï NAIDENOV
From filmography
 
Cinematographer
2020 - Dorogie tovarishchi (Дорогие товарищи) by Andrei KONCHALOVSKY [fiction, 121 mn]
2020 - Na dalnikh rubezhakh (На дальних рубежах) by Maksim DASHKIN [fiction, 90 mn]
2020 - Zoya (Зоя) by Maksim BRIUS [fiction, 105 mn]
2019 - Prostoy karandash (Простой карандаш) by Natalia NAZAROVA [fiction, 92 mn]
2018 - V Keyptaunskom portu (В Кейптаунском порту) by Aleksandr VELEDINSKY [fiction, 110 mn]
2018 - Kanikuly prezidenta (Каникулы президента) by Ilya SHERSTOBITOV [fiction, 105 mn]
2018 - Sem par nechistykh (Семь пар нечистых) by Kirill BELEVICH , Yuri_2 ILIN [fiction, 87 mn]
2016 - Poveliteli snov (Повелители снов) by Irina BAGROVA [fiction, 80 mn]
2015 - Spaseniye (Спасение) by Ivan VYRYPAEV [fiction, 94 mn]
2015 - Nakhodka (Находка) by Viktor DEMENT [fiction, 90 mn]
2013 - Strana khoroshikh detochek (Страна хороших деточек) by Olga KAPTUR / TOMENKO [fiction, 85 mn]
2012 - Dotch (Дочь) by Aleksandr KASATKIN , Natalia NAZAROVA [fiction, 110 mn]
2012 - Tanets Deli (Танец Дели) by Ivan VYRYPAEV [fiction, 95 mn]
2010 - Gidravlika (Гидравлика) by Yevgeni SEROV [fiction, 100 mn]
2010 - Abkhazskaya skazka (Абхазская сказка) by Pavel BORTNIKOV [fiction, full length film]
2009 - Kislorod (Кислород) by Ivan VYRYPAEV [fiction, 75 mn]
2009 - Pikap : Syom bez pravil (Пикап: Съём без правил) by Felix GERCHIKOV [fiction, 78 mn]
2007 - Slushaya tishinu (Слушая тишину) by Aleksandr KASATKIN [fiction, 100 mn]
2006 - Eyforiya (Эйфория) by Ivan VYRYPAEV [fiction, 90 mn]
2004 - Neupravlyaemyy zanos (Неуправляемый занос) by Georgi SHENGELIA [fiction, 105 mn]
2002 - Umnyak / Одиссея 1989 (Умняк / Одиссея 1989) by Ilya KHOTINNKO [fiction, 69 mn]

Awards :
Nakhodka :
Best Cinematography, Open Russian Film Festival Kinotavr, Sochi (Russia), 2015
Eyforiya :
Best Cinematography, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2006