Cinematographer
Born in 1961, USSR (Ukraine)
 
 
Sergey MACHILSKY
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Сергей МАЧИЛЬСКИЙ
Sergueï MATCHILSKI
From filmography
 
Cinematographer
2020 - Doktor Liza (Доктор Лиза) by Oxana KARAS [fiction, 120 mn]
2019 - Vyshe Neba (Выше неба) by Oxana KARAS [fiction, 104 mn]
2018 - U angela angina (У ангела ангина) by Oxana KARAS [fiction, 95 mn]
2018 - Godunov (Годунов) by Timur ALPATOV , Aleksey ANDRIANOV [fiction, TV serial, 72 mn]
2016 - Tak slozhilis zviozdy (Так сложились звезды) by Sergey SNEZHKIN [fiction, 188 mn]
2016 - Kak bolshye (Как большие) by Oxana KARAS [short film]
2015 - Kontributsia (Контрибуция) by Sergey SNEZHKIN [fiction, 168 mn]
2013 - Zerkala (Зеркала) by Marina MIGUNOVA [fiction, 130 mn]
2013 - Chagall - Malevich (Шагал – Малевич) by Aleksandr MITTA [fiction, 119 mn]
2012 - Vse ushli (Все ушли) by Georgi PARAJANOV [fiction, 120 mn]
2012 - Belaya gvardiya (Белая гвардия) by Sergey SNEZHKIN [fiction, TV serial, 360 mn]
2011 - Nebesnyy sud (Небесный суд) by Alena ZVANTSOVA [fiction, 90 mn]
2010 - Odnoklassniki (Одноклассники) by Sergey SOLOVYOV [fiction, 100 mn]
2010 - Chelovek u okna (Человек у окна) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 96 mn]
2009 - Chelovek, kotory znal vsyo (Человек, который знал всё) by Vladimir MIRZOEV [fiction, full length film]
2008 - Tot, kto gasit svet (Тот, кто гасит свет) by Andrei LIBENSON [fiction, 86 mn]
2008 - Reberg i Tarkovkiy. Obratnaya storona (Рерберг и Тарковский. Обратная сторона 'Сталкера') by Igor MAYBORODA [documentary, 140 mn]
2006 - Sviaz (Связь) by Avdotya SMIRNOVA [fiction, 80 mn]
2004 - Svoi (Свои) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 100 mn]
2003 - Osobennosti natsionalnoy politiki (Особенности национальной политики) by Yuri KONOPKIN , Dmitry MESKHIEV [fiction, 83 mn]
2002 - V dvizhenii (В движении) by Philip YANKOVSKY [fiction, 94 mn]
2001 - Mekhanicheskaya syuita (Механическая сюита) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 100 mn]
2001 - Kollektsioner (Коллекционер) by Yuri GRYMOV [fiction, 100 mn]
1997 - Amerikanka (Американка) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 90 mn]
1997 - Bomba (Бомба) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 73 mn]
1996 - Muzhskiye otkroveniya (Мужские откровения) by Yuri GRYMOV [fiction, 28 mn]
1994 - Serp i Molot (Серп и молот) by Sergey LIVNEV [fiction, 93 mn]
1993 - Sotvorenie Adama (Сотворение Адама) by Yuri PAVLOV [fiction, 93 mn]
1991 - Kiks (Кикс) by Sergey LIVNEV [fiction, 95 mn]

Awards :
Vse ushli :
Best Cinematography, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2012
Best Cinematography, Cinema and Theater Festival ''Autumn of Love'', Blagoveshchensk (Russia), 2012
Best Cinematography, Festival "Vivat Kino Rossii", St Petersburg (Russia), 2012
V dvizhenii :
Best Cinematography, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2002

Biography
No English biography available !
 
Родился 1 июня 1961 г. в Ялте. В 1983 г. окончил операторский факультет ВГИКа (мастерская В. Юсова, А. Темерина).С 1983 г. работает на к/с им. Горького. Оператор-постановщик ряда рекламных роликов и музыкальных клипов. В 1993 г. создал (совм. с И. Деминым, Ю. Любшиным, Ю. Райским, Ю. Шайгардановым) Ассоциацию российских кинооператоров "А. Р. К. О.". В 1997 г. — оператор межпрограммного пространства канала РТР<
Source :www.russiancinema.ru