Actress
Born in 1896 
 
Died in 1984
Faina RANEVSKAIA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Фаина Григорьевна РАНЕВСКАЯ
Faïna RANEVSKAIA
From filmography
 
Actress
1958 - Devyshka s gitaroy (Девушка с гитарой) by Aleksandr FAINTSIMMER [fiction, 92 mn]
1949 - Vstrecha na Elbe (Встреча на Эльбе) by Grigori ALEXANDROV [fiction, 104 mn]
1947 - Vesna (Весна) by Grigori ALEXANDROV [fiction, 104 mn]
1947 - Zolushka (Золушка) by Nadezhda KOSHEVEROVA , Mikhail SHAPIRO [fiction, 84 mn]
1945 - Slon i verevochka (Слон и веревочка) by Ilya FREZ [fiction, 46 mn]
1945 - Nebyesnyy tikhkhod (Небесный тихоход) by Semyon TIMOSHENKO [fiction, 82 mn]
1944 - Svadba (Свадьба) by Isidor ANNENSKY [fiction, 65 mn]
1943 - Novye pokhozhdenia Shveïka (Новые похождения Швейка) by Sergey YUTKEVICH [fiction, 72 mn]
1943 - Tri gvardeytsa (Три гвардейца)
1941 - Mechta (Мечта) by Mikhail ROMM [fiction, 100 mn]
1940 - Lyubimaya devushka (Любимая девушка) by Ivan PYRIEV [fiction, 91 mn]
1939 - Chelovek v futlyare (Человек в футляре) by Isidor ANNENSKY [fiction]
1939 - Oshibka inzhenyera Kochina (Ошибка инженера Кочина) by Aleksandr MACHERET [fiction, 111 mn]
1939 - Podkidysh (Подкидыш) by Tatyana LUKASHEVICH [fiction, 76 mn]
1937 - Duma pro kazaka Golotu (Дума про казака Голоту) by Igor SAVCHENKO [fiction, 83 mn]
1934 - Pyshka (Пышка) by Mikhail ROMM [fiction, 69 mn]

Author :

commentaries
- Dix actrices soviétiques à connaître absolument Valeria PAÏKOVA, 2022, RUSSIA BEYOND
- Разговоры с Раневской , Faina RANEVSKAIA, , Gleb SKOROKHODOV, 2005, АСТОЛ