Director,
Writer,
Actor
Born in 1891 
 
Died in 1957
Sergey KOMAROV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Сергей Петрович КОМАРОВ
Sergueï KOMAROV
From filmography
 
Director
1928 - Kukla s millionami (Кукла с миллионами) [fiction, 69 mn]
1927 - Potseluj (Поцелуй Мэри Пикфорд) [fiction, 90 mn]
 
Writer
1927 - Potseluj (Поцелуй Мэри Пикфорд) by Sergey KOMAROV [fiction, 90 mn]
 
Actor
1955 - Tayna dvukh okenaov (Тайна двух океанов) by Konstantin PIPINASHVILI [fiction, 151 mn]
1953 - Nakhlebnik (Нахлебник) by Vladimir BASOV , Mtislav KORCHAGIN [fiction, 100 mn]
1943 - My s Urala (Мы с Урала) by Aleksandra KHOKHLOVA , Lev KULESHOV [fiction, 76 mn]
1942 - Klyatva Timura (Клятва Тимура) by Lev KULESHOV [fiction, 54 mn]
1940 - Gibel Orla (Гибель Орла) by Vasili ZHURAVLYOV [fiction, 80 mn]
1940 - Sibiryaki (Сибиряки) by Lev KULESHOV [fiction, 90 mn]
1939 - shchors (Щорс) by Aleksandr DOVZHENKO [fiction, 118 mn]
1936 - Dokhunda (Дохунда) by Lev KULESHOV [fiction]
1935 - Kosmicheskiy reys (Космический рейс) by Vasili ZHURAVLYOV [fiction, 70 mn]
1935 - Liubov i nenavist (Любовь и ненависть) by Albert HENDELSTEIN [fiction, 80 mn]
1935 - U samovo sinevo morya (У самого синего моря) by Boris BARNET [fiction, 72 mn]
1933 - Dezertir (Дезертир) by Vsevolod PUDOVKIN [fiction, 103 mn]
1933 - Okrayna (Окраина) by Boris BARNET [fiction, 98 mn]
1932 - Gorizont (Горизонт) by Lev KULESHOV [fiction, 103 mn]
1929 - Dva Buldi dva (Два-бульди-два) by Lev KULESHOV [fiction, 55 mn]
1929 - Veselaya kanareyka (Веселая канарейка) by Lev KULESHOV [fiction, 73 mn]
1928 - Dom na trubnoy (Дом на Трубной) by Boris BARNET [fiction, 64 mn]
1928 - Salamandra (Саламандра) by Grigori ROSHAL [fiction, 66 mn]
1928 - Kukla s millionami (Кукла с миллионами) by Sergey KOMAROV [fiction, 69 mn]
1927 - Konets Sankt-Peterburg (Конец Санкт-Петербурга) by Vsevolod PUDOVKIN [fiction, 74 mn]
1926 - Mis Mend (Мисс Менд) by Boris BARNET , Fyodor OZEP [fiction, 186 mn]
1926 - Po zakonu (По закону) by Lev KULESHOV [fiction, 61 mn]
1925 - Luch smerti (Луч смерти) by Lev KULESHOV [fiction, 105 mn]
1924 - Neobychaynye priklyuchenia mistera Vesta v strane bolshevikov (Необычайные приключения мистера Веста в стране большевиков) by Lev KULESHOV [fiction, 95 mn]

commentaries
- Les origines du cinéma soviétique : un regard neuf , Myriam TSIKOUNAS, 1992, Cerf