Director,
Writer,
Producer
Born in 1980, USSR (Lithuania)
 
 
Roman LIBEROV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Роман Александрович ЛИБЕРОВ
Roman LIBEROV
From filmography
 
Director
2020 - Sokrovennyy chelovek (Сокровенный человек) [documentary, 73 mn]
2015 - Sokhrani moyu rech navsegda (Сохрани мою речь навсегда) [documentary, 84 mn]
2013 - ILFIPETROV (ИЛЬФИПЕТРОВ) [documentary, 90 mn]
2012 - Napisano Sergeev Dovlatovym (Написано Сергеем Довлатовым) [documentary, 52 mn]
2011 - Odin den Zhory Vladimova (Один день Жоры Владимова) [documentary, 39 mn]
2010 - Iosif Brodsky. Razgovor c hebozhitelem (Иосиф Бродский. Разговор с небожителем) [documentary, 39 mn]
2009 - Yuri Olesha. Po klichke 'picatel' (Юрий Олеша. По кличке 'писатель') [documentary, 48 mn]
 
Writer
2020 - Sokrovennyy chelovek (Сокровенный человек) by Roman LIBEROV [documentary, 73 mn]
2015 - Sokhrani moyu rech navsegda (Сохрани мою речь навсегда) by Roman LIBEROV [documentary, 84 mn]
2013 - ILFIPETROV (ИЛЬФИПЕТРОВ) by Roman LIBEROV [documentary, 90 mn]
2012 - Napisano Sergeev Dovlatovym (Написано Сергеем Довлатовым) by Roman LIBEROV [documentary, 52 mn]
2011 - Odin den Zhory Vladimova (Один день Жоры Владимова) by Roman LIBEROV [documentary, 39 mn]
2010 - Iosif Brodsky. Razgovor c hebozhitelem (Иосиф Бродский. Разговор с небожителем) by Roman LIBEROV [documentary, 39 mn]
2009 - Yuri Olesha. Po klichke 'picatel' (Юрий Олеша. По кличке 'писатель') by Roman LIBEROV [documentary, 48 mn]
 
Producer
2020 - Sokrovennyy chelovek (Сокровенный человек) by Roman LIBEROV [documentary, 73 mn]
2015 - Sokhrani moyu rech navsegda (Сохрани мою речь навсегда) by Roman LIBEROV [documentary, 84 mn]
2013 - ILFIPETROV (ИЛЬФИПЕТРОВ) by Roman LIBEROV [documentary, 90 mn]
2011 - Odin den Zhory Vladimova (Один день Жоры Владимова) by Roman LIBEROV [documentary, 39 mn]
2010 - Iosif Brodsky. Razgovor c hebozhitelem (Иосиф Бродский. Разговор с небожителем) by Roman LIBEROV [documentary, 39 mn]

Other films
2006 - Каза Роза. Трудности перевода (Kaza Roza. Trudnosto perevoda)
2007 - Голоса из зоны (Golosa iz zony)
2009 - Больше чем Портос (Bolshe chem Portos)
 
Site : IMDb

Biography
Born in 1980 in Vilnius (Lithuania).
Graduated from the department of directing at VGIK (workshop of non-fiction cinema of T.Semenov). Trained at the BBC specializing in documentary filmmaking, then worked there for six years.
In 2009 started work at the series about poets and writers "In Russia a Poet is More..." Финалист национальной телевизионной премии «ТЭФИ» (фильм «Иосиф Бродский. Разговор с небожителем»).
В данный момент (2011) продолжает «писательскую серию», работает над картиной о Сергее
Довлатове.