Director,
Writer,
Production designer,
Animator,
Artistic director
Born in 1969, USSR (Ukraine)
 
 
Rim SHARAFUTDINOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Рим Амирович ШАРАФУТДИНОВ
Rim CHARAFOUTDINOV
From filmography
 
Director
2020 - Pravila risovalshshika (Правила рисовальщика) [animation, 8 mn]
2018 - Aï da Pouchkine ! (Ай да Пушкин!) [animation, 4 mn]
2017 - Yolki (Елки) [animation, 9 mn]
2013 - Aldar i Seryy volk (Алдар и Серый волк) [animation, 13 mn]
2011 - Glupyy volk (Глупый волк) [animation, 10 mn]
2010 - Syn okhotnika (Сын охотника) [animation, 10.45 mn]
2009 - Ta storona, gde veter (Та сторона, где ветер) [animation, 20 mn]
2004 - Sheydulla-kentyay (Шейдулла-лентяй) [animation, 13.32 mn]
 
Writer
2020 - Pravila risovalshshika (Правила рисовальщика) by Rim SHARAFUTDINOV [animation, 8 mn]
2011 - Glupyy volk (Глупый волк) by Rim SHARAFUTDINOV [animation, 10 mn]
2010 - Syn okhotnika (Сын охотника) by Rim SHARAFUTDINOV [animation, 10.45 mn]
2009 - Ta storona, gde veter (Та сторона, где ветер) by Rim SHARAFUTDINOV [animation, 20 mn]
2004 - Sheydulla-kentyay (Шейдулла-лентяй) by Sergey GORDEYEV , Rim SHARAFUTDINOV [animation, 13.32 mn]
 
Production designer
2009 - Ta storona, gde veter (Та сторона, где ветер) by Rim SHARAFUTDINOV [animation, 20 mn]
 
Animator
2020 - Pravila risovalshshika (Правила рисовальщика) by Rim SHARAFUTDINOV [animation, 8 mn]
2018 - Aï da Pouchkine ! (Ай да Пушкин!) by Rim SHARAFUTDINOV [animation, 4 mn]
 
Artistic director
2020 - Pravila risovalshshika (Правила рисовальщика) by Rim SHARAFUTDINOV [animation, 8 mn]
2018 - Aï da Pouchkine ! (Ай да Пушкин!) by Rim SHARAFUTDINOV [animation, 4 mn]

Other films
1994 - Сад расходящихся тропок (A Garden of Diverging Paths), with S.V. Bayramgulov
1996 - Первый полет (The First Flight)
1999 - Мешок обмана (A Sack of Lies)
2003 - Храброе сердце (Brave Heart)
2004 - Шейдула-лентяй (Lazy Sheidula), with S.Gordeev
 
Site : IMDb

Awards :
Aldar i Seryy volk :
Diploma of the Jury, Open Russian Festival of Animated Film, Suzdal (Russia), 2013
Special Prize, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2013

Biography
Born in 1969 in Odessa.
Finished the courses for animation artists in Alma-Ata (1990).
Since that year has been working for the "Bashkortostan" film studio.