Director,
Writer,
Cinematographer,
Production Designer,
Animator,
Artistic director
Born in USSR (Russia)
 
 
Svetlana RAZGULYAEVA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Светлана РАЗГУЛЯЕВА
Svetlana RAZGOULIAEVA
From filmography
 
Director
2020 - Gorodskaya koza (Городская коза) [animation, 11 mn]
2017 - Tikhyi uzhin bez soli (Тихий ужин без соли) [animation, 9 mn]
2012 - Devochka dlya zaychika (Девочка для зайчика) [animation, 8.4 mn]
2012 - Kak Bukashka golovu poteryala (Как Букашка голову потеряла) [animation, 6.5 mn]
2009 - Sloushay kak tayet sneg (Слушай, как тает снег) [animation, 6.17 mn]
 
Writer
2020 - Gorodskaya koza (Городская коза) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 11 mn]
2017 - Tikhyi uzhin bez soli (Тихий ужин без соли) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 9 mn]
2012 - Devochka dlya zaychika (Девочка для зайчика) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 8.4 mn]
2012 - Kak Bukashka golovu poteryala (Как Букашка голову потеряла) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 6.5 mn]
2009 - Sloushay kak tayet sneg (Слушай, как тает снег) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 6.17 mn]
 
Cinematographer
2020 - Gorodskaya koza (Городская коза) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 11 mn]
2012 - Kak Bukashka golovu poteryala (Как Букашка голову потеряла) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 6.5 mn]
2009 - Sloushay kak tayet sneg (Слушай, как тает снег) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 6.17 mn]
 
Production Designer
2012 - Devochka dlya zaychika (Девочка для зайчика) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 8.4 mn]
2012 - Kak Bukashka golovu poteryala (Как Букашка голову потеряла) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 6.5 mn]
2009 - Sloushay kak tayet sneg (Слушай, как тает снег) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 6.17 mn]
 
Animator
2020 - Gorodskaya koza (Городская коза) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 11 mn]
 
Artistic director
2020 - Gorodskaya koza (Городская коза) by Svetlana RAZGULYAEVA [animation, 11 mn]

Other films
2008 - Медведь Ики (The Bear Iki)
2007 - Троица... Лето... (Trinity... Summer...)

Awards :
Devochka dlya zaychika :
Best Animation film, International Film Festival VGIK, Moscow (Russia), 2012
Sloushay kak tayet sneg :
Best Animation film, Open Film Festival for students and beginners, Moscow (Russia), 2010

Biography
Born in the village of Maloyuganskaya, Surgut region.
Finished the Suzdal arts and restoration college as restoration artist (2004, workshop of A.Komarov), the College of Cinema, TV and multimedia with VGIK (2008, workshop of animation artists of S.Sokolov).
Since 2007 studies at VGIK (workshop of animation directing and computer graphics of A.Ziablikova, V.Zuikov).
 

commentaries
- Суздальский фестиваль-2020: От молодых до мастеров , Mariya TERESHCHENKO, 2020, Kino-teatr.ru