Режиссёр,
Сценарист
Родился в 1929, СССР (Россия)
 
Умер в 1983
Ричард Николаевич ВИКТОРОВ
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Richard VIKTOROV
Richard VIKTOROV
Из фильмографии
 
Режиссёр
1980 - Через тернии к звездам (Cherez ternii k zvezdam) [игровой, 146 mn]
1974 - Отроки во вселенной (Otroki vo vselennoy) [игровой, 84 mn]
1973 - Москва - Кассиопея (Moskva - Kassiopeya) [игровой, 85 mn]
1970 - Переступи порог (Perestupi porog) [игровой, 94 mn]
 
Сценарист
1980 - Через тернии к звездам (Cherez ternii k zvezdam) реж. Ричард ВИКТОРОВ [игровой, 146 mn]

Награды :
Москва - Кассиопея :
IFF in Moscow – Silver Prize in the Children Films Category, 1975
IFF of Fantasy Films in Trieste (Italy) – Special Jury Prize, 1975
IFF for The Children and Youth in Jijona (Spain) – Platero Prize, 1975
International Technical Competition of Films as part of UNIATEK Congress in Moscow – Diploma, 1976
All-Union Film Festival in Baku – Prize for the Best Children Film (with the film “Mischievous Brothers”), 1974
Отроки во вселенной :
IFF of Fantasy Films in Trieste (Italy) – Special Prize “Silver Asteroid”, 1976
All-Union Film Festival in Kishinev (Moldova) – Prize for the Best Film for the Children and Youth, 1975
IFF in Panama – Grand-Prix, 1976
The Vasilyev Brothers State Prize of the RSFSR, 1977