Director,
Writer
Born 1972, USSR (Russia)
 
 
Yevgeni SOLOMIN
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Евгений СОЛОМИН
Evgueni SOLOMINE
Filmography (extracts)
 
Director
2018 - Father and Sons from Krotovo (Отец и сыновья из Кротово) [documentary, 56 mn]
2016 - Oldmen (Старики) [documentary, 57 mn]
2009 - Countryside 35 x 45 (Глубинка 35 x 45) [documentary, 43 mn]
2001 - Katorga (Каторга) [documentary, 26 mn]
 
Writer
2016 - Oldmen (Старики) by Yevgeni SOLOMIN [documentary, 57 mn]
2009 - Countryside 35 x 45 (Глубинка 35 x 45) by Yevgeni SOLOMIN [documentary, 43 mn]
2001 - Katorga (Каторга) by Yevgeni SOLOMIN [documentary, 26 mn]

Awards :
Father and Sons from Krotovo :
Diploma, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2019
Countryside 35 x 45 :
Diploma, International Human Rights Film Festival, Moscow (Russia), 2009
Best documentary, National Documentary Awards : Laurel, Moscow (Russia), 2009
Best author documentary, National Documentary Awards : Laurel, Moscow (Russia), 2009

Biography
No English biography available !
 
Documentariste russe.
En 1995 a terminé le département de russe et de littérature de l'université de Novossibirsk, en 1998 les Cours supérieurs de scénario et de mise en scène (classe du documentaire de L. Gourevitch).
Vit et travaille à Novossibirsk. membre de l'Union des cinéastes de Russie.

Российский режиссёр-документалист.
В 1995 г. окончил отделение русского языка и литературы Новосибирского университета, в 1998 — Высшие курсы сценаристов и режиссёров (мастерская режиссуры неигрового кино Л. А. Гуревича).
Живёт и работает в Новосибирске. Член Союза кинематографистов России.