Director
 
 
 
Different Directors
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Разные режиссёры
Différents réalisateurs
Filmography (extracts)
 
Director
2019 - Premiers pas... dans la forêt (Первые шаги... в лесу) [animation, 39 mn]
2018 - Little tales under the snow (Маленькие сказки под снегом) [animation, 50 mn]
2018 - The Little Cloud Factory (Маленькая облачная фабрика) [animation, 46 mn]
2013 - Igry v temnote (Игры в темноте) [fiction]
2013 - Realnost (Реальность) [documentary, 70 mn]
2013 - Cinetrain. Russian Winter (Кинопоезд. Русская зима) [documentary, 72 mn]
2012 - Astra, I love you (Астра, я люблю тебя / Astra, I love you) [fiction, 92 mn]
2012 - Mon coeur - Astana (Сердце мое – Астана) [fiction, 102 mn]
2012 - Happy New Year, mams (С новым годом, мамы!) [fiction, 90 mn]
2012 - Winter, Go away (Зима, уходи) [documentary, 79 mn]
2012 - The Babushka promenade (Прогулка Бабушки) [animation, 52 mn]
2012 - L ’Ogre de la Taïga (Таежный людоед) [animation, 52 mn]
2012 - Florilège au fil des neiges (Florilège au fil des neiges) [animation, 50 mn]
2011 - Experiment 5ive (Эксперимент 5ive) [fiction, 34 mn]
2011 - In Love With Kiev (Влюбленные в Киев) [fiction, 96 mn]
2011 - Mums (Мамы) [fiction, 103 mn]
2011 - Fires in Russia, summer 2010 (Подлинная история пожаров лета 2010) [documentary, 135 mn]
2011 - Eralash (Ералаш) [animation, TV serial, 90 mn]
2011 - Povest minuvshikh let - 4 (Повесть минувших лет-4) [animation, TV serial, 13 mn]
2010 - Moscow, I love you (Москва, я люблю тебя!) [fiction, 110 mn]
2010 - Beatlomania (Битломания) [animation, 3.8 mn]
2010 - Vezukha! (Везуха!) [animation, TV serial, full length film]
2009 - Cinetrain Bishkek - Moscow (Кинопоезд Бишкек-Москва) [fiction, 60 mn]
2009 - Cinetrain (Кинопоезд) [documentary, 66 mn]
2009 - Masha and the Bear - Serial (Маша и Медведь - Сериал) [animation, TV serial, full length film]
2005 - The Mountain of Gems (Гора самоцветов) [animation, TV serial, full length film]
2002 - Petites z’escapades (Petites z’escapades) [animation]
1998 - Menty / Ulitsy razbitykh fonarey (Менты / Улицы разбитых фонарей) [fiction, TV serial, full length film]
1969 - Family Bliss / Family Happiness (Семейное счастье) [fiction, 89 mn]
1967 - The Unset of an Unknown Age / The Beginning of an Unknown Century (Начало неведомого века (киноальманах)) [fiction]

Awards :
Winter, Go away :
Audience Award, Festival Russian kino 'Moscow Premier Screenings', Moscow (Russia), 2012
Astra, I love you :
Best film, OMNIBUS, Film Festival of CIS countries, Latvia, Lithuania, Estonia "Kinoshock", Anapa (Russia), 2012
Winter, Go away :
Special Prize, International Human Rights Film Festival, Moscow (Russia), 2012
Event of the Year, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2012
The Mountain of Gems :
Best Animation film, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2005

Commentaries and bibliography
- 7 histoires animées dans la douceur feutrée de la neige et pas que... Cedric LEPINE, 2019, mediapart.fr
- Документальное кино. Итоги года [2012] , Yekaterina VIZGALOVA, 2013, kino-teatr.ru
- Aleksei Popogrebskii, Andrei Zviagintsev, Petr Buslov, Aleksandr Veledinskii, and Igor’ Voloshin: Experiment 5IVE (2011) , José ALANIZ, 2012, kinokultura.com
- Evgenii Abyzov, Sarik Andreasian, Alan Badoev, Dmitrii Diuzhev, Ashot Keshchian, Tikhon Kornev, Karen Oganesian, El'dar Salavatov: Mamas (Mamy, 2012) , Elise THORSEN, 2012, kinokultura.com
- Le documentaire russe Winter, go away en première à Locarno 2012, directmatin.fr
- Pas de printemps après le rude hiver russe [A propos du film Winter, Go Away!] Marc-André MISEREZ, 2012, swissinfo.ch
- Вот ведь ВЕЗУХА! в Интернете! 2011, proficinema.ru
- Egor Konchalovskii (ed.): Moscow, I Love You (Moskva, ia liubliu tebia, 2010) , Sylvia HÖLZL, 2011, kinokultura.com
- В поисках утраченной любви , Sergey_2 MEDVEDEV, 2010, Искусство кино, 9
- NISI-MASA project: Cinetrain (2008) , Tim HARTE, 2010, kinokultura.com