Director,
Writer
Born 1937, USSR (Russia)
 
Died 2007
Boris DUROV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Борис Валентинович ДУРОВ
Boris DOUROV
Filmography (extracts)
 
Director
2002 - Taynyy znak (Тайный знак) [fiction, TV serial, full length film]
1984 - Leader (Лидер)
1982 - I Cannot Say Farewell (Не могу сказать «Прощай») [fiction, 91 mn]
1979 - Pirates of the 20Th century (Пираты ХХ века) [fiction, 83 mn]
1969 - Povest o chekiste (Повесть о чекисте) [fiction, 90 mn]
1966 - Vertical (Вертикаль) [fiction, 73 mn]
 
Writer
1979 - Pirates of the 20Th century (Пираты ХХ века) by Boris DUROV [fiction, 83 mn]
 
Site : IMDb

Biography
No English biography available !
 
Заслуженный деятель искусств РФ (2000).
Окончил Казанское Суворовское училище (1955), Рижское высшее инженерно-авиационное училище (1960), режиссёрский факультет ВГИКа (1967, мастерская Якова Сегеля).


Commentaries and bibliography
- Les pirates du XXe siècle (1979) [film de Boris DOUROV] Julien MORVAN, 2020, Perestroikino