Director,
Writer,
Cinematographer
Born 1950, USSR (Latvia)
 
Died 1992
Juris PODNIEKS
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Юрис ПОДНИЕКС
Juris PODNIEKS
Filmography (extracts)
 
Director
1992 - Chas Molchaniya (Час молчания) [documentary, 23 mn]
1991 - Konets Imperii (Конец Империи) [documentary]
1991 - Postskriptum (Постскриптум) [documentary]
1990 - Homeland (Крестный путь) [documentary, 104 mn]
1989 - My (Мы) [documentary]
1987 - Is It Easy to Be Young? (Легко ли быть молодым?) [documentary, 84 mn]
1977 - Kolybel (Колыбель) [documentary]
1976 - Liepayskie muzhchiny (Лиепайские мужчины) [documentary]
1973 - Lastochkin beg (Ласточкин бег) [documentary]
 
Writer
1992 - Chas Molchaniya (Час молчания) by Juris PODNIEKS [documentary, 23 mn]
1991 - Konets Imperii (Конец Империи) by Juris PODNIEKS [documentary]
1990 - Homeland (Крестный путь) by Juris PODNIEKS [documentary, 104 mn]
1987 - Is It Easy to Be Young? (Легко ли быть молодым?) by Juris PODNIEKS [documentary, 84 mn]
 
Cinematographer
1992 - Chas Molchaniya (Час молчания) by Juris PODNIEKS [documentary, 23 mn]
1991 - Konets Imperii (Конец Империи) by Juris PODNIEKS [documentary]
1991 - Postskriptum (Постскриптум) by Juris PODNIEKS [documentary]
1990 - Homeland (Крестный путь) by Juris PODNIEKS [documentary, 104 mn]
1978 - Ten Minutes older (Старше на 10 минут) by Herz FRANK [documentary, 10 mn]
1976 - Liepayskie muzhchiny (Лиепайские мужчины) by Juris PODNIEKS [documentary]

Awards :
Is It Easy to Be Young? :
Best documentary, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 1987

Commentaries and bibliography
- Le cinéma russe, vingt-cinq ans déjà... , Marilyne FELLOUS, 2010, kinoglaz.fr