Director,
Writer,
Actor,
Compositor,
Sound designer,
Editor,
Producer
Born 1977, USSR (Russia)
 
 
Aleksandr VARTANOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Александр Рубенович ВАРТАНОВ
Aleksandr VARTANOV
Filmography (extracts)
 
Director
2014 - Dubrovsky (Дубровский) [fiction, 123 mn]
2011 - Bullet Collector (Собиратель пуль) [fiction, 120 mn]
 
Writer
2011 - Bullet Collector (Собиратель пуль) by Aleksandr VARTANOV [fiction, 120 mn]
 
Actor
2021 - Hidden Space (Скрытый космос) by Anton FOMOCHKIN , Denis VILENKIN [fiction, 16 mn]
 
Compositor
2014 - Liogok na pomine (Легок на помине) by Yevgeni ABYZOV [fiction, 82 mn]
2012 - Kolya-Kolya (Коля-Коля) by Boris BAYKOV , Konstantin KOLESOV [fiction, 5.39 mn]
2012 - Hijacker (Угонщик) by Aleksandr DANILOV [fiction, 8 mn]
2011 - The Stone (Камень) by Viatcheslav_2 KAMINSKY [fiction, 90 mn]
2007 - Infante's birthday (День рождения инфанты) by Valeria GAI GERMANIKA [documentary, full length film]
 
Sound designer
2008 - God’s Smile or an Odessa Story (Улыбка Бога, или чисто одесская история) by Vladimir ALENIKOV [fiction, 125 mn]
 
Editor
2014 - Dubrovsky (Дубровский) by Kirill MIKHANOVSKY , Aleksandr VARTANOV [fiction, 123 mn]
 
Producer
2011 - Bullet Collector (Собиратель пуль) by Aleksandr VARTANOV [fiction, 120 mn]
2007 - Infante's birthday (День рождения инфанты) by Valeria GAI GERMANIKA [documentary, full length film]

Commentaries and bibliography
- Bullet collector - la Russie à l’honneur de l’Etrange Festival Virgile DUMEZ, 2012, avoir-alire.com