Director,
Writer
Born 1969, USSR
 
 
Vasili CHIGINSKY
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Василий ЧИГИНСКИЙ
Vassili TCHIGUINSKI
Filmography (extracts)
 
Director
2019 - Lev Yashin. The Dream Goalkeeper (Лев Яшин. Вратарь моей мечты) [fiction, 120 mn]
2005 - Pyervyj posle boga (Первый после Бога) [fiction, 97 mn]
2005 - Mirror Wars. Reflection One (Зеркальные войны: Отражение первое) [fiction, 110 mn]
 
Writer
2010 - Moscow, I love you (Москва, я люблю тебя!) by Different Directors [fiction, 110 mn]
 
Co-Director
2010 - Moscow, I love you (Москва, я люблю тебя!) by Different Directors [fiction, 110 mn]

Commentaries and bibliography
- Russia Beyond: Sept blockbusters historiques russes sortis en 2019 à voir au plus vite Boris EGOROV, 2019, RUSSIA BEYOND
- Vasilii Chiginskii : First after God (Pervyi posle boga, 2005) , Denise YOUNGBLOOD, 2006, kinokultura.com
- Vasilii Chiginskii : Mirror Wars. Reflection One (Zerkal'nye voiny: Otrazhenie 1, 2005) , Gerald McCAUSLAND, 2006, kinokultura.com