Cinematographer
Born 1961, USSR (Ukraine)
 
 
Sergey MACHILSKY
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Сергей МАЧИЛЬСКИЙ
Sergueï MATCHILSKI
Filmography (extracts)
 
Cinematographer
2020 - Doctor Lisa (Доктор Лиза) by Oxana KARAS [fiction, 120 mn]
2019 - High above (Выше неба) by Oxana KARAS [fiction, 104 mn]
2018 - Ailing Angel (У ангела ангина) by Oxana KARAS [fiction, 95 mn]
2018 - Godunov (Годунов) by Timur ALPATOV , Aleksey ANDRIANOV [fiction, TV serial, 72 mn]
2016 - Tak slozhilis zviozdy (Так сложились звезды) by Sergey SNEZHKIN [fiction, 188 mn]
2016 - Just like grown ups (Как большие) by Oxana KARAS [short film]
2015 - Indemnity (Контрибуция) by Sergey SNEZHKIN [fiction, 168 mn]
2013 - Mirrors (Зеркала) by Marina MIGUNOVA [fiction, 130 mn]
2013 - Chagal - Malevich (Шагал – Малевич) by Aleksandr MITTA [fiction, 119 mn]
2012 - Everybody's gone (Все ушли) by Georgi PARAJANOV [fiction, 120 mn]
2012 - White Guard (Белая гвардия) by Sergey SNEZHKIN [fiction, TV serial, 360 mn]
2011 - Heavenly Court (Небесный суд) by Alena ZVANTSOVA [fiction, 90 mn]
2010 - Classmates (Одноклассники) by Sergey SOLOVYOV [fiction, 100 mn]
2010 - The Man at the Window (Человек у окна) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 96 mn]
2009 - The Man who Knew Everything (Человек, который знал всё) by Vladimir MIRZOEV [fiction, full length film]
2008 - The One Who Switches Off The Light (Тот, кто гасит свет) by Andrey LIBENSON [fiction, 86 mn]
2008 - Rerberg and Tarkovsky. The Reverse Side of 'Stalker' (Рерберг и Тарковский. Обратная сторона 'Сталкера') by Igor MAYBORODA [documentary, 140 mn]
2006 - Contact (Связь) by Avdotya SMIRNOVA [fiction, 80 mn]
2004 - Our own (Свои) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 100 mn]
2003 - Osobennosti natsionalnoy politiki (Особенности национальной политики) by Yuri KONOPKIN , Dmitry MESKHIEV [fiction, 83 mn]
2002 - In Motion (В движении) by Philip YANKOVSKY [fiction, 94 mn]
2001 - Mechanical Suite (Механическая сюита) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 100 mn]
2001 - The Collector (Коллекционер) by Yuri GRYMOV [fiction, 100 mn]
1997 - The American Bet (Американка) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 90 mn]
1997 - The Bomb (Бомба) by Dmitry MESKHIEV [fiction, 73 mn]
1996 - Revelations of Men (Мужские откровения) by Yuri GRYMOV [fiction, 28 mn]
1994 - Hammer and Sickle (Серп и молот) by Sergey LIVNEV [fiction, 93 mn]
1993 - Creation of Adam (Сотворение Адама) by Yuri PAVLOV [fiction, 93 mn]
1991 - The Miss (Кикс) by Sergey LIVNEV [fiction, 95 mn]

Awards :
Everybody's gone :
Best Cinematography, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2012
Best Cinematography, Cinema and Theater Festival ''Autumn of Love'', Blagoveshchensk (Russia), 2012
Best Cinematography, Festival "Vivat Kino Rossii", St Petersburg (Russia), 2012
In Motion :
Best Cinematography, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2002

Biography
No English biography available !
 
Родился 1 июня 1961 г. в Ялте. В 1983 г. окончил операторский факультет ВГИКа (мастерская В. Юсова, А. Темерина).С 1983 г. работает на к/с им. Горького. Оператор-постановщик ряда рекламных роликов и музыкальных клипов. В 1993 г. создал (совм. с И. Деминым, Ю. Любшиным, Ю. Райским, Ю. Шайгардановым) Ассоциацию российских кинооператоров "А. Р. К. О.". В 1997 г. — оператор межпрограммного пространства канала РТР<
Source :www.russiancinema.ru