Cinematographer
Born 1876, Russia
 
Died 1938
Boris ZAVELYOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Борис ЗАВЕЛЕВ
Boris ZAVELIOV
Filmography (extracts)
 
Cinematographer
1932 - Kurdy-ezidy (Курды-езиды) by Amasi MARTIROSIAN [fiction, 59 mn]
1927 - Zvenigora (Звенигора) by Aleksandr DOVZHENKO , Yulia SOLNTSEVA [fiction, 65 mn]
1926 - Taras Tryasilo (Тарас Трясило) by Pyotr CHARDYNIN [fiction, 22 mn]
1923 - Khozyan chernykh skal (Хозяин черных скал) by Pyotr CHARDYNIN [1850 m]
1917 - The King of Paris (Король Парижа) by Yevgeni BAUER [fiction]
1917 - The Revolutionary (Революционер) by Yevgeni BAUER [fiction, 35 mn]
1917 - For happiness (За счастьем) by Yevgeni BAUER [fiction, 41 mn]
1917 - Lozh (Ложь) by Yevgeni BAUER [fiction]
1917 - Nabat (Набат) by Yevgeni BAUER [fiction]
1917 - Lina under Examination, or the Turbulent Corpse (Лина под экспертизой, или Буйный покойник) by Yevgeni BAUER [fiction]
1916 - Life for a Life (A) (Жизнь за жизнь) by Yevgeni BAUER [fiction, 2175 m]
1916 - The Dying Swan (Умирающий лебедь) by Yevgeni BAUER [fiction, 40 mn]
1916 - Vozmezdie (Возмездие) by Yevgeni BAUER [fiction, 1322 m]
1916 - A life for a life (Жизнь за жизнь) by Yevgeni BAUER [fiction, 66 mn]
1915 - After Death (После смерти) by Yevgeni BAUER [fiction, 1303 m]
1915 - Daydreams (Грезы) by Yevgeni BAUER [fiction, 1034 m]
1915 - Children of the Age (Дети века) by Yevgeni BAUER [fiction, 35 mn]
1915 - Bratya Boris i Gleb (Братья Борис и Глеб) by Yevgeni BAUER [fiction, 1710 m]
1915 - The Happiness of Eternal Night (Счастье вечной ночи) by Yevgeni BAUER [fiction, 50 mn]
1915 - Song of Triumphant Love (Песнь торжествующей любви) by Yevgeni BAUER [fiction, 1433 m]
1915 - Plamya neba (Пламя неба) by Yevgeni BAUER [fiction]
1914 - The Girl from the Street / Child of the Big City (Дитя большого города) by Yevgeni BAUER [fiction, 1135 m]
1914 - Glory tu Us, Death to the Enemy (Слава – нам, смерть - врагам) by Yevgeni BAUER [fiction, 1120 m]
1914 - The Woman of to-morrow (1) (Женщина завтрашнего дня (1-я серия)) by Pyotr CHARDYNIN [fiction, 1075 m]
1914 - Korol, zakon i svoboda (Король, закон и свобода) by Pyotr CHARDYNIN [fiction, 1300 m]
1914 - Chrysanthemums (Хризантемы) by Pyotr CHARDYNIN [fiction, 1140 m]
1914 - Life in Death (Жизнь в смерти) by Yevgeni BAUER [fiction, 1300 m]