Actress
Born 1955, USSR (Russia)
 
 
Yevgeniya SIMONOVA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Евгения Павловна СИМОНОВА
Evguenia SIMONOVA
Filmography (extracts)
 
Actress
2019 - I cry with you (Плачу с вами) by Paulina ANDREEVA [fiction, 16 mn]
2015 - Pamiat oseni (Память осени) by Andrei SOKOLOV [fiction, 96 mn]
2010 - Captains (Капитаны) by Gennadi OSTROVSKY [fiction, 76 mn]
2009 - Sonny (Сынок) by Larisa SADILOVA [fiction, 90 mn]
2008 - The Event (Событие) by Andrei ESHPAJ jr. [fiction, 109 mn]
2008 - Plus One (Плюс Один) by Oxana BYCHKOVA [fiction, 96 mn]
2006 - Mnogotochiye (Многоточие) by Andrei ESHPAJ jr. [fiction, 103 mn]
1988 - Frantsyz (Француз) by Galina YURKOVA-DANELIYA [fiction, 78 mn]
1983 - Kogda igrali Bakha (Когда играли Баха)
1980 - 26 Days of Dostoevsky’s Life (Двадцать шесть дней из жизни Достоевского) by Aleksandr ZARKHY [fiction, 82 mn]
1980 - The Unknown Man’s Story (Рассказ неизвестного человека) by Vytautas ZALAKEVIСIUS [fiction, 100 mn]
1978 - Shkolnyy vals (Школьный вальс) by Pavel LYUBIMOV [fiction, 96 mn]
1978 - An ordinary miracle (Обыкновенное чудо) by Mark ZAKHAROV [TV fiction, 146 mn]
1975 - Afonya (Афоня) by Georgi DANELIYA [fiction, 92 mn]
1973 - Only Old Men are going to Battle (В бой идут одни 'старики') by Leonid BYKOV [fiction, 96 mn]

Awards :
Mnogotochiye :
Best actress, Festival Russian kino 'Moscow Premier Screenings', Moscow (Russia), 2006
Best actress, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2006
Best actress, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2006