Actor,
Producer
Born 1946, USSR (Russia)
 
 
Yuri KUZNETSOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Юрий Александрович КУЗНЕЦОВ
Youri KOUZNETSOV
Filmography (extracts)
 
Actor
2024 - Yevgeniy Telegin (Евгений Телегин) from Viktor TIKHOMIROV [fiction, 155 mn]
2023 - Russian cross (Русский крест) from Eduard BOYAKOV [fiction, 84 mn]
2023 - Fir trees 10 (Ёлки 10) from Ivan CHEKHOV , Damir MIFTAKHOV [fiction, 90 mn]
2022 - Disobedient (Непослушник) from Vladimir KOTT [fiction, 110 mn]
2022 - Chekago (Чекаго) from Nikolay_2 RYBNIKOV [fiction, 90 mn]
2022 - Disobedient 2 (Непослушник 2) from Vladimir KOTT [fiction]
2020 - Alexey Balabanov. Find Yours and Calm Down (Алексей Балабанов. Найти своих и успокоиться) from Lyudmila SNIGIREVA [documentary, 108 mn]
2020 - Happiness (Счастье) from Andrey ZHIDKOV [animation, 5 mn]
2019 - Sheena667 (Sheena667) from Grigori DOBRYGIN [fiction, 96 mn]
2019 - The Outbreak (Эпидемия. Вонгозеро) from Pavel KOSTOMAROV [fiction, 90 mn]
2018 - In the port of Cape Town (В Кейптаунском порту) from Aleksandr VELEDINSKY [fiction, 110 mn]
2018 - The Man Who Surprised Everyone (Человек, который удивил всех) from Aleksey CHUPOV , Natalia MERKULOVA [fiction, 120 mn]
2018 - Yolki posledniye (Елки Последние) from Egor BARANOV , Timur BEKMAMBETOV , Anna PARMAS [fiction, 96 mn]
2015 - Pioneer Heroes (Пионеры-герои) from Natalia KUDRYASHOVA [fiction, 116 mn]
2015 - Doctor (Врач) from Gosha KUTSENKO [fiction, 98 mn]
2014 - By accident (Нечаянно) from Zhora KRYZHOVNIKOV [fiction, 19 mn]
2014 - Liogok na pomine (Легок на помине) from Yevgeni ABYZOV [fiction, 82 mn]
2009 - Tsar (Царь) from Pavel LUNGIN [fiction, 116 mn]
2009 - Ukroshchenie stroptivykh (Укрощение строптивых) from Igor KALYONOV [fiction, 90 mn]
2008 - The Prank (Розыгрыш) from Andrey KUDINENKO [fiction, 100 mn]
2008 - Nevinnye sosdaniya (Невинные создания) from Yuri BERDNIKOV , Yevgeni YULIKOV [fiction, 80 mn]
2006 - The Island (Остров) from Pavel LUNGIN [fiction, 112 mn]
2006 - The Awakening (Пробуждение) from Stanislav LEBEDEV [fiction, 80 mn]
2006 - Vy ne ostavite menya (Вы не оставите меня) from Alla SURIKOVA [fiction, 113 mn]
2005 - Taïni voyazh Stepanucha (Тайский вояж Степаныча) from Maksim VORONKOV [TV film, 92 mn]
2004 - Imeniny (Именины) from Andrey CHERNYKH , Valery NAUMOV [fiction, 76 mn]
2003 - Igry motylkov (Игры мотыльков) from Andrey PROSHKIN [fiction, 105 mn]
2003 - Osobennosti natsionalnoy politiki (Особенности национальной политики) from Yuri KONOPKIN , Dmitry MESKHIEV [fiction, 83 mn]
2002 - Life is Filled with Wonders (Жизнь забавами полна) from Piotr TODOROVSKY [fiction, 96 mn]
2001 - Mechanical Suite (Механическая сюита) from Dmitry MESKHIEV [fiction, 100 mn]
2001 - Vals (Вальс) from Edgar BARTENEV [fiction, 26 mn]
2000 - The Captain's Daughter (Русский бунт) from Aleksandr PROSHKIN [fiction, 128 mn]
2000 - Osobennosti natsionalnoy okhoty v zimniy period (Особенности национальной охоты в зимний период) from Aleksandr ROGOZHKIN [fiction, 72 mn]
1997 - Brother (Брат) from Aleksey BALABANOV [fiction, 96 mn]
1997 - The American Bet (Американка) from Dmitry MESKHIEV [fiction, 90 mn]
1997 - The Bomb (Бомба) from Dmitry MESKHIEV [fiction, 73 mn]
1997 - The Circus Burned Down, And The Clowns Dispersed (Цирк сгорел и клоуны разбежались) from Vladimir BORTKO [fiction, 100 mn]
1997 - Schizophrenia (Шизофрения) from Viktor SERGEYEV [fiction, 160 mn]
1995 - What a Wonderful Game (Какая чудная игра) from Piotr TODOROVSKY [fiction, 98 mn]
1994 - Katya Ismaylova (Подмосковные вечера) from Valery TODOROVSKY [fiction, 96 mn]
1993 - Over the Dark Water (Над темной водой) from Dmitry MESKHIEV [fiction, 96 mn]
1993 - Prison Romance (Тюремный романс) from Yevgeni TATARSKY [fiction, 99 mn]
1993 - Children of Iron Gods (Дети чугунных богов) from Tamás TOTH [fiction, 78 mn]
1992 - The Darkness (Тьма) from Igor MASLENNIKOV [fiction, 58 mn]
1991 - The Defektor (Невозвращенец) from Sergey SNEZHKIN [fiction, 123 mn]
1991 - Arithmetic of a Murder (Арифметика убийства) from Dmitry SVETOZAROV [fiction, 102 mn]
1989 - The Blocking in Heaven (Торможение в небесах) from Viktor Viktor BUTURLIN [fiction, 76 mn]
1988 - Cold Summer Of 1953 (Холодное лето пятьдесят третьего) from Aleksandr PROSHKIN [fiction, 102 mn]
1988 - Sobachye serdtse (Собачье сердце) from Vladimir BORTKO [TV film, 130 mn]
1985 - Podsudimyy (Подсудимый) from Iosif KHEIFITS [fiction, 91 mn]
1984 - My Friend Yvan Lapshin (Мой друг Иван Лапшин) from Aleksey GERMAN [fiction, 101 mn]
1984 - Tale Of a Smart Fellow Or Running on the Spot (Прохиндиада, или бег на месте) from Viktor TREGUBOVICH [fiction, 89 mn]
1983 - Torpedonostsy (Торпедоносцы) from Semyon ARANOVICH [fiction, 96 mn]
1974 - Friend Among Strangers, Stranger Among Friends (Свой среди чужих чужой среди своих) from Nikita MIKHALKOV [fiction, 93 mn]
 
Producer
2010 - Mum's Better! (А мама лучше !) from Maksim VORONKOV [fiction, 76 mn]
2006 - Inspanskiy voyazh Stepanytcha (Испанский вояж Степаныча) from Maksim VORONKOV [TV fiction, 87 mn]
2005 - Taïni voyazh Stepanucha (Тайский вояж Степаныча) from Maksim VORONKOV [TV film, 92 mn]

Awards :
The Man Who Surprised Everyone :
Best Actor in a Supporting Role, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2019
Dnevnik kamikadze :
Best Actor in a Supporting Role, Award "White Elephant", Moscow (Russia), 2002

Biography
No English biography available !
 
Youri Kouznetsov est né le 3 septembre 1946 à Abakan (région de Krasnoiarsk).
Il a fait ses études à l'Institut pédagogique des arts de Vladivostok.

Родился 3 сентября 1946 г. в Абакане Красноярского края. В 1969 г. окончил актерское отделение Дальневосточного педагогического института искусств во Владивостоке (мастерская В. Сундуковой, С. Гришко, Н. Крылова). Работал в Хабаровском краевом театре драмы, в Омском театре драмы, в Театре комедии им. Акимова.
Среди театральных работ:
"Каленов Яр" (1979) — Хабаровский Краевой театр драмы; "Любовь и голуби", "Деньги для Марии", "Мещане", "Рядовые" — Омский театр драмы; "Бешеные деньги" (1986), "Чистые воды Китежа" (1988) — Ленинградский театр комедии им. Акимова.
Source : www.russiancinema.ru