Director,
Writer,
Actor,
Producer
Born 1985, USSR (Russia)
 
 
Danila KOZLOVSKY
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Данила Валерьевич КОЗЛОВСКИЙ
Danila KOZLOVSKI
Filmography (extracts)
 
Director
2021 - Chernobyl Abyss (Чернобыль) [fiction, 136 mn]
2018 - The Coach (Тренер) [fiction, 138 mn]
 
Writer
2018 - The Coach (Тренер) by Danila KOZLOVSKY [fiction, 138 mn]
 
Actor
2021 - Chernobyl Abyss (Чернобыль) by Danila KOZLOVSKY [fiction, 136 mn]
2018 - Dovlatov (Довлатов) by Aleksey GERMAN jr. [fiction, 126 mn]
2018 - The Coach (Тренер) by Danila KOZLOVSKY [fiction, 138 mn]
2018 - In the Hood (На районе) by Olga ZUEVA [fiction, full length film]
2016 - Hardcore (Хардкор) by Ilya NAISHULLER [fiction, 90 mn]
2016 - Matilda (Матильда) by Aleksey UCHITEL [fiction, 109 mn]
2016 - The Crew (Экипаж) by Nikolay LEBEDEV [fiction, 138 mn]
2016 - Friday (Пятница) by Yevgeni SHELIAKIN [fiction, 87 mn]
2016 - Viking (Викинг) by Andrey KRAVCHUK [fiction, 133 mn]
2014 - Dubrovsky (Дубровский) by Kirill MIKHANOVSKY , Aleksandr VARTANOV [fiction, 123 mn]
2013 - Legenda N°17 (Легенда №17) by Nikolay LEBEDEV [fiction, 134 mn]
2012 - The Spy (Шпион) by Aleksey ANDRIANOV [fiction, 104 mn]
2011 - SoulLess (ДухLess) by Roman PRYGUNOV [fiction, 105 mn]
2011 - Five Brides (Пять невест) by Karen OGANESYAN [fiction, 101 mn]
2011 - Gulf Stream Under The Iceberg (Гольфстрим под айсбергом) by Yevgeni PASHKEVICH [fiction, 122 mn]
2010 - Hamlet 21st Century (Гамлет ХХI век) by Yuri KARA [fiction, 145 mn]
2010 - Target (Мишень) by Aleksandr ZELDOVICH [fiction, 154 mn]
2010 - The Loner (Одиночка) by Sergey SHCHERBIN [TV fiction, 101 mn]
2009 - Jolly Fellows (Весельчаки) by Felix MIKHAYLOV [fiction, 100 mn]
2008 - We are from the Future / Back In Time (Мы из будущего) by Andrey MALYUKOV [fiction, 110 mn]
2005 - Garpastum (Гарпастум) by Aleksey GERMAN jr. [fiction, 118 mn]
 
Producer
2021 - Chernobyl Abyss (Чернобыль) by Danila KOZLOVSKY [fiction, 136 mn]
2018 - The Coach (Тренер) by Danila KOZLOVSKY [fiction, 138 mn]
2018 - In the Hood (На районе) by Olga ZUEVA [fiction, full length film]
 
Site : IMDb

Author :

Awards :
Soulless 2 :
Best actor, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2016
SoulLess :
Best actor, Golden Eagle awards, Moscow (Russia), 2013
Best actor, Sputnik nad Polska, Warsaw (Poland), 2012
Garpastum :
Best actor, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2005

Biography
No English biography available !
 
Né le 3 mai 1985 à Moscou.
En 2002 a terminé l'école des cadets de la Marine de Kronstadt.
En 2007 a terminé l'Académie d'art théâtral de Saint Pétersbourg dans la classe de Lev Doline.
Depuis 2006 acteur du petit théâtre dramatique (Théâtre de l'Europe).
Artiste émérite de Russie.

Родился 3 мая 1985 года в Москве.
В 2002 году окончил Кронштадтский Морской кадетский корпус.
В 2007 году окончил Санкт-Петербургскую академию театрального искусства (курс Льва Додина).
С 2006 года - актер Малого драматического театра (Театра Европы).
Заслуженный артист России (2018).
http://www.kino-teatr.ru


Commentaries and bibliography
- Chernobyl Under Fire : la réponse russe à la série Chernobyl 2021, cinema.jeuxactu.com
- Tchernobyl, le film 35 ans plus tard : 'On mérite mieux' Tamara ALTERESCO, 2021, ici.radio-canada.ca
- Le nouveau film de Tchernobyl est maintenant sur Netflix 2021, 45secondes.fr
- RUSSIA BEYOND : Cinq nouveaux films sur l’histoire de Russie attendus en 2021 Boris EGOROV, 2021, RUSSIA BEYOND
- RUSSIA BEYOND : Les cinq films russes les plus attendus de 2021 Alexandre NETCHAÏEV, 2020, RUSSIA BEYOND
- QUI EST DANILA KOZLOVSKY ? BIOGRAPHIE ET FILMOGRAPHIE ! Marie GRIMALDIS, 2019, najactribune.com
- Les acteurs russes qui brisent les cœurs 2013, larussiedaujourdhui.fr