Writer,
Producer
Born 1979, USSR (Russia)
 
 
Yevgeni NIKISHOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Евгений НИКИШОВ
Evgueni NIKICHOV
Filmography (extracts)
 
Writer
2015 - On the road to Berlin (Дорога на Берлин) by Sergey_2 POPOV [fiction, 82 mn]
2012 - Love in USSR (Любовь в СССР) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 89 mn]
2010 - Everything's ok, mama (Все в порядке, мама) by Fyodor POPOV [fiction, full length film]
2008 - The Vanished Empire (Исчезнувшая империя) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 105 mn]
 
Producer
2020 - Masha (Маша) by Anastasia PALCHIKOVA [fiction, 84 mn]
2019 - The Outbreak (Эпидемия. Вонгозеро) by Pavel KOSTOMAROV [fiction, 90 mn]
2019 - Fidelity (Верность) by Nigina SAIFULLAEVA [fiction, 82 mn]
2019 - The Storm (Гроза) by Grigori KONSTANTINOPOLSKY [fiction, full length film]
2019 - The Blackout (Аванпост) by Egor BARANOV [fiction, 150 mn]
2019 - Police Officer from Rublevka: New Year’s Mayhem 2 (Полицейский с Рублевки. Новогодний беспредел 2) by Ilya KULIKOV [fiction, 85 mn]
2019 - Identification (season 1) (Идентификация (1 сезон)) by Vladena SANDU [fiction, TV serial, 52 mn]
2019 - Call center (Колл-центр) by Aleksey CHUPOV , Natalia MERKULOVA [fiction, TV serial, 96 mn]
2019 - Poliarny (Полярный) by Mikhail STARCHAK , Konstantin STATSKY [fiction, TV serial, 25 mn]
2018 - Police Officer from Rublevka: New Year’s Mayhem (Полицейский с Рублёвки. Новогодний беспредел) by Ilya KULIKOV [fiction, 90 mn]
2018 - To the Lake / Epidemia (saison 1) (Эпидемия (сериал 2018 – 1 сезон)) by Pavel KOSTOMAROV [fiction, TV serial, 48 mn]

Biography
No English biography available !
 
A terminé la faculté de journalisme de l'université Lomonossov de Moscou en 2002.
De 2005 à 2009 : rédacteur en chef du consortium "Mosfilm".
De 2009 à 2016 : assistant du producteur général de la chaîne de télévision TNT.
Depuis décembre 2016 : producteur général de la chaîne "TV-3"

В 2002 году окончил МГУ им. Ломоносова, факультет журналистики.<
С 2005 по 2009 г. г. — главный редактор Киноконцерна «Мосфильм».
С 2009 по 2016 гг. – заместитель генерального продюсера телеканала ТНТ.
С декабря 2016 г. — генеральный продюсер телеканала «ТВ-3».