Director,
Writer,
Cinematographer,
Editor,
Producer
Born 1981, USSR (Russia)
 
 
Ksenia ELYAN
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Ксения ЕЛЯН
Ksenia ELIAN
Filmography (extracts)
 
Director
2018 - How Big is the Galaxy ? (Хозяин оленей) [documentary, 72 mn]
2010 - Uncle Vova (Дядя Вова) [documentary, 31 mn]
 
Writer
2010 - Uncle Vova (Дядя Вова) by Ksenia ELYAN [documentary, 31 mn]
 
Cinematographer
2018 - How Big is the Galaxy ? (Хозяин оленей) by Ksenia ELYAN [documentary, 72 mn]
2016 - My Friend Boris Nemtsov (Мой друг Борис Немцов) by Zosya RODKEVICH [documentary, 71 mn]
2014 - I don't believe in anarchy (Здорово и вечно) by Natalia CHUMAKOVA , Anna TSYRLINA [documentary, 78 mn]
2010 - The Superstar's Only Role (Единственная роль суперзвезды) by Anton SERYOGIN [documentary, 65 mn]
2010 - Uncle Vova (Дядя Вова) by Ksenia ELYAN [documentary, 31 mn]
 
Editor
2018 - How Big is the Galaxy ? (Хозяин оленей) by Ksenia ELYAN [documentary, 72 mn]
2010 - Uncle Vova (Дядя Вова) by Ksenia ELYAN [documentary, 31 mn]
 
Producer
2010 - Uncle Vova (Дядя Вова) by Ksenia ELYAN [documentary, 31 mn]

Awards :
How Big is the Galaxy ? :
First prize, International Documentary Film Festival "Flahertiana", Perm (Russia), 2019

Biography
No English biography available !
 
Originaire de Moscou, Ksenia Elyan est éditrice de documentaires, de programmes télévisés, de publicités et autres productions vidéo. Elle travaille également comme réalisatrice et directrice de la photographie. En 2010, elle est diplômée de l’École de Cinéma Documentaire et de Théâtre de Moscou de Marina Razbezhkina et de Mikhaïl Ugarov. Elle a participé à des documentaires connus comme "Le Terme" et "Mon ami Boris Nemtsov".
Son premier moyen-métrage documentaire, Oncle Vova, a été présenté pour la première fois en 2010 au plus grand festival du documentaire russe, Artdocfest. "Le Maître des rennes" est son premier long métrage.

Родилась в Москве 2 апреля 1981 . С 2000 года – профессиональный режиссер монтажа документальных фильмов, телепрограмм, рекламных роликов и других видов медиа. Окончила Школу документального кино и театра Марины Разбежкиной и Михаила Угарова (2010). В качестве оператора принимала участие в таких известных документальных проектах, как «Срок» (2014) и «Мой друг Борис Немцов» (2016). «Хозяин оленей» – ее полнометражный дебют.
http://www.flahertiana.ru/


Commentaries and bibliography
- LA BOURSE DU PREMIER FILM DU FESTIVAL CINÉMATERRE 2019 A ÉTÉ ATTRIBUÉE À KSENIA ELYAN PAR [N.A !] PROJECT pour son film Le Maître des rennes / How Big is the Galaxy ? 2019, pressnut.com