Director,
Writer,
Producer
Born 1980, USSR (Lithuania)
 
 
Roman LIBEROV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Роман Александрович ЛИБЕРОВ
Roman LIBEROV
Filmography (extracts)
 
Director
2020 - The Secret Man (Сокровенный человек) [documentary, 73 mn]
2015 - Keep my word for ever (Сохрани мою речь навсегда) [documentary, 84 mn]
2013 - ILFIPETROV (ИЛЬФИПЕТРОВ) [documentary, 90 mn]
2012 - Written by Sergey Dovlatov (Написано Сергеем Довлатовым) [documentary, 52 mn]
2011 - One Day Of Zhora Vladimov (Один день Жоры Владимова) [documentary, 39 mn]
2010 - Iosif Brodsky. Conversation with a Heavenly Being (Иосиф Бродский. Разговор с небожителем) [documentary, 39 mn]
2009 - Yuri Oleshka. Nickname 'The writer' (Юрий Олеша. По кличке 'писатель') [documentary, 48 mn]
 
Writer
2020 - The Secret Man (Сокровенный человек) by Roman LIBEROV [documentary, 73 mn]
2015 - Keep my word for ever (Сохрани мою речь навсегда) by Roman LIBEROV [documentary, 84 mn]
2013 - ILFIPETROV (ИЛЬФИПЕТРОВ) by Roman LIBEROV [documentary, 90 mn]
2012 - Written by Sergey Dovlatov (Написано Сергеем Довлатовым) by Roman LIBEROV [documentary, 52 mn]
2011 - One Day Of Zhora Vladimov (Один день Жоры Владимова) by Roman LIBEROV [documentary, 39 mn]
2010 - Iosif Brodsky. Conversation with a Heavenly Being (Иосиф Бродский. Разговор с небожителем) by Roman LIBEROV [documentary, 39 mn]
2009 - Yuri Oleshka. Nickname 'The writer' (Юрий Олеша. По кличке 'писатель') by Roman LIBEROV [documentary, 48 mn]
 
Producer
2020 - The Secret Man (Сокровенный человек) by Roman LIBEROV [documentary, 73 mn]
2015 - Keep my word for ever (Сохрани мою речь навсегда) by Roman LIBEROV [documentary, 84 mn]
2013 - ILFIPETROV (ИЛЬФИПЕТРОВ) by Roman LIBEROV [documentary, 90 mn]
2011 - One Day Of Zhora Vladimov (Один день Жоры Владимова) by Roman LIBEROV [documentary, 39 mn]
2010 - Iosif Brodsky. Conversation with a Heavenly Being (Иосиф Бродский. Разговор с небожителем) by Roman LIBEROV [documentary, 39 mn]

Other films
2006 - Каза Роза. Трудности перевода (Kaza Roza. Trudnosto perevoda)
2007 - Голоса из зоны (Golosa iz zony)
2009 - Больше чем Портос (Bolshe chem Portos)
 
Site : IMDb

Biography
Born in 1980 in Vilnius (Lithuania).
Graduated from the department of directing at VGIK (workshop of non-fiction cinema of T.Semenov). Trained at the BBC specializing in documentary filmmaking, then worked there for six years.
In 2009 started work at the series about poets and writers "In Russia a Poet is More..." Финалист национальной телевизионной премии «ТЭФИ» (фильм «Иосиф Бродский. Разговор с небожителем»).
В данный момент (2011) продолжает «писательскую серию», работает над картиной о Сергее
Довлатове.