Director,
Writer,
Cinematographer,
Producer
Born 1979, USSR (Kazakhstan)
 
 
Yulia PANASENKO
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Юлия ПАНАСЕНКО
Youlia PANASSENKO
Filmography (extracts)
 
Director
2016 - Intro (Intro) [documentary, 30 mn]
2010 - Outro (Outro) [documentary, 43 mn]
2009 - Immersion (Погружение) [documentary, 58 mn]
2007 - Idiot (Идиот) [documentary, 58 mn]
 
Writer
2010 - Outro (Outro) by Yulia PANASENKO [documentary, 43 mn]
2009 - Immersion (Погружение) by Yulia PANASENKO [documentary, 58 mn]
2007 - Idiot (Идиот) by Yulia PANASENKO , Svetlana STRELNIKOVA [documentary, 58 mn]
 
Cinematographer
2010 - Outro (Outro) by Yulia PANASENKO [documentary, 43 mn]
2007 - Idiot (Идиот) by Yulia PANASENKO , Svetlana STRELNIKOVA [documentary, 58 mn]
 
Producer
2010 - Outro (Outro) by Yulia PANASENKO [documentary, 43 mn]

Other films
2006 – Чурка (Tchourka), ВГИК, 26 минут
2007 – Идиот (Idiot), совместно со Светой Стрельниковой, 58 минут, КинотеатрDOC (участник конкурсной программы «Кинотавр. Короткий метр, диплом международного фестиваля по правам человека «Украинский контекст» в номинации «За лучший фильм по правам человека»)
2007 – Чистое (Tchistoe), 6 минут

Awards :
Outro :
First prize, International Documentary Film Festival "Flahertiana", Perm (Russia), 2011
First prize, International Art Documentary Film Festival "Artdocfest", Moscow (Russia), 2010
Best documentary, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2010

Biography
Yulia Panasenko was born in Alma-Ata (Kazakhstan). She used to live in Nadym and Vladimir where she studied journalism. She has been living in Moscow since 2003, graduated from VGIK, department of "non-fiction film direction".