Director,
Writer,
Cinematographer,
Producer
Born 1973, USSR (Russia)
 
 
Dmitry ZAVILGELSKY
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Дмитрий Геннадиевич ЗАВИЛЬГЕЛЬСКИЙ
Dmitri ZAVILGUELSKI
Filmography (extracts)
 
Director
2021 - Shulgan-Tash (Шульган-Таш) [documentary, 39 mn]
2019 - Abyss or Robot-collector. (Пропасть или робот-коллектор) [documentary, 40 mn]
2019 - Magic Rotating Shutter (Магический обтюратор) [documentary, 44 mn]
2017 - Dissernet. Altruism evolution. (Диссернет. Эволюция альтруизма) [documentary, 50 mn]
2017 - Sucess meter (Измеритель удачи) [documentary, 40 mn]
2015 - Waiting for Waves and Particles (В ожидании волн и частиц) [documentary, 78 mn]
2012 - Chemists (Химики) [documentary, 44 mn]
2011 - Bronze For Heroes (Бронза для героев) [documentary, 23 mn]
2011 - Vozvrashchenie Aleksandra Sergeevicha v Rossiyu (Возвращение Александра Сергеевича в Россию) [documentary, 44 mn]
2009 - All this television. Times of Changes (Все это телевидение) [documentary, 74 mn]
2007 - When We Return / Oh, my communist youth (Когда мы вернемся) [documentary, 26 mn]
1998 - On byl pochti chto znamenit (Он был почти что знаменит) [documentary, 26 mn]
 
Writer
2017 - Dissernet. Altruism evolution. (Диссернет. Эволюция альтруизма) by Dmitry ZAVILGELSKY [documentary, 50 mn]
2012 - Chemists (Химики) by Dmitry ZAVILGELSKY [documentary, 44 mn]
2011 - Bronze For Heroes (Бронза для героев) by Dmitry ZAVILGELSKY [documentary, 23 mn]
2011 - Vozvrashchenie Aleksandra Sergeevicha v Rossiyu (Возвращение Александра Сергеевича в Россию) by Dmitry ZAVILGELSKY [documentary, 44 mn]
2007 - When We Return / Oh, my communist youth (Когда мы вернемся) by Dmitry ZAVILGELSKY [documentary, 26 mn]
1998 - On byl pochti chto znamenit (Он был почти что знаменит) by Dmitry ZAVILGELSKY [documentary, 26 mn]
 
Cinematographer
2012 - Chemists (Химики) by Dmitry ZAVILGELSKY [documentary, 44 mn]
2011 - Vozvrashchenie Aleksandra Sergeevicha v Rossiyu (Возвращение Александра Сергеевича в Россию) by Dmitry ZAVILGELSKY [documentary, 44 mn]
2010 - Return to USSR. Before video (Возвращение в СССР. До видео) by Maksim KAPITANOVSKY [documentary, 44 mn]
2008 - Ascention (Восхождение) by Pavel MEDVEDEV [documentary, 49 mn]
 
Producer
2017 - Dissernet. Altruism evolution. (Диссернет. Эволюция альтруизма) by Dmitry ZAVILGELSKY [documentary, 50 mn]

Other films
2011 - Сказочные красавицы. Жизнь после славы (Fairy Beauties. Life after Glory) / « Beautés Féériques. La vie après la gloire »
2009 - Наука и жизнь Александра Ермакова (Science and life of Alexander Ermakov) / : « La Science et la vie d’Alexandre Ermakov »
2008 - Роберт Рождественский. Я взял чужой билет (Robert Rozhdestvenski. I Took Someone Else’s Ticket) / « Robert Rojdestvenski. J’ai pris le billet d’un autre »
2007 - Во всём прошу винить Биттлз (I Ask to Blame Beatles for Everything) / « Prière de noter : tout est la faute des Beatles »
2007 - Homo ludens (Homo ludens)
2007 - Последняя роль Георгия Юматова (Last Role of Georgi Yumatov) / « Le dernier rôle de Guéorgui Youmatov »
2004 - Этнография сновидений (Ethnography of Dreams) / « L’Ethographie des rêves »
2003 - Пол Маккартни: 73 часа в России (Paul McCartney: 73 hours in Russia) / « Paul MacCartney : 73 heures en Russie »

Biography
Born in 1973 in Moscow.
In 1995 graduated from Moscow State University named after M. Lomonosov (department of soil sciences).
In 1998 graduated from the Higher Courses of Scriptwriters and Directors (documentary film workshop of L. Gurevich).
During 1998-2007 took more than 20 documentary and popular science films.
Member of the Filmmakers’ Union of Russia, member of the Non-Fiction Guild, graduate of the Russian-American program “Open World”.