Réalisateur,
Scénariste,
Décorateur
Né en 1958, URSS (Russie)
 
 
Aleksandr ZELDOVITCH
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Александр Ефимович ЗЕЛЬДОВИЧ
Aleksandr ZELDOVICH
Extrait de la filmographie
 
Réalisateur
2010 - Cible (Мишень) [fiction, 154 mn]
2004 - Hiver Printemps (Зима Весна) [fiction, 50 mn]
2000 - Moscou (Москва) [fiction, 137 mn]
1990 - Soleil couchant (Закат) [fiction, 87 mn]
1984 - Malva (Мальва) [fiction, court métrage]
 
Scénariste
2010 - Cible (Мишень) de Aleksandr ZELDOVITCH [fiction, 154 mn]
2004 - Hiver Printemps (Зима Весна) de Aleksandr ZELDOVITCH [fiction, 50 mn]
2000 - Moscou (Москва) de Aleksandr ZELDOVITCH [fiction, 137 mn]
 
Décorateur
2004 - Hiver Printemps (Зима Весна) de Aleksandr ZELDOVITCH [fiction, 50 mn]

Autres films
1986 – Воительница (Warrior), short

Biographie
Pas de biographie en français actuellement disponible!
 
Was born December 4, 1958, in Moscow.
In 1980 he graduated from the Faculty of Psychology of Moscow State University.
He worked as a psychologist in the medical institutions of Moscow. Then entered the Graduate School of Scriptwriters and Film Directors – Workshops G. Panfilov and A. Mitta, who graduated in 1986.
Since 1986 – director of the film studio Mosfilm.

Режиссер игрового и документального кино. Родился 4 декабря 1958 года в Москве. Окончил факультет психологии МГУ (1980), ВКСР (1986, учился у Г.Панфилова, затем - у А.Митты). В 1993-94 учился режиссуре и продюсерству в Берлине по гранту "NIPKOW-program" (программа Европейского сообщества "Media"). В 2003 поставил на сцене Центра имени Мейерхольда спектакль "Отелло".


Commentaires et bibliographie
- Aleksandr Zel’dovich : The Target (Mishen’, 2011) , Barbara WURM, 2011, kinokultura.com