Réalisateur,
Scénariste,
Producteur
Né en 1947, URSS (Russie)
 
 
Aleksandr GALINE
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Александр Михайлович ГАЛИН
Aleksandr GALIN
Extrait de la filmographie
 
Réalisateur
2010 - Victime (Потерпевший) [fiction, 104 mn]
2003 - Photo (Фото) [fiction, 90 mn]
1993 - L'Imperméable de Casanova (Плащ Казановы) [fiction, 97 mn]
 
Scénariste
2010 - Victime (Потерпевший) de Aleksandr GALINE [fiction, 104 mn]
2003 - Photo (Фото) de Aleksandr GALINE [fiction, 90 mn]
1999 - La Noce (Свадьба) de Pavel LOUNGUINE [fiction, 99 mn]
1980 - Dernière fuite (Последний побег) de Leonid MENAKER [fiction, 92 mn]
 
Producteur
2010 - Victime (Потерпевший) de Aleksandr GALINE [fiction, 104 mn]

Biographie
Pas de biographie en français actuellement disponible!
 
Born in 1947 in village Alekseevka, Rostov region.
Graduated from the department of directing of the Leningrad Institute of Culture (workshop of V.Galitsky, 1973).
Author of the plays «Wall», «Roof», «Retro», «Eastern Stand», «Stars in the Morning Sky», «Toast Master», «... Sorry», «Czech Photo», «Contest», «Anomaly», «Accompanist», «Rendezvous in the Sea of Rains», «Jinrikisha», «Dream of the Heroine». His plays have been translated into many languages of the world, staged in Russian and foreign theatres. Directed the plays «Hole» (theatre of O.Tabakov), «Czech Photo» (“Lenkom”), «Anomaly», «Accompanist», «Jinrikisha» («Sovremennik»), «Contest», «Companions» («Et cetera» theatre), «Dream of the Heroine» (“Maly” Theatre). Has worked in cinema since 1978. Has written scripts to more than 10 films including including «The House is Being Built» by P.Kogan and P.Mostovoy (1978), «Engineer Graphito» by G.Kazansky (1979), «The Last Escape» by L.Menaker (1980), «I Offer my Hand And My Heart to You» by V.Sokolov (1988), «Ring» by V.Martynov (1991).
Made his debut in cinema in 1993 with the movie «Kazanova's Coat».

Родился в 1947 г. в с. Алексеевка, Матвей-Курганского района, Ростовской области.
Окончил Ленинградский институт культуры, режиссёрское отделение (мастерская В. Галицкого, 1973) . Автор пьес, многие из которых переведены на разные языки мира и поставлены в ведущих театрах России и за рубежом.
Как режиссер поставил спектакли: «Дыра» (Театр под рук. О. Табакова), «Чешское фото» (Ленком), «Аномалия», «Аккомпаниатор» и «Дзинрикися» («Современник»), «Конкурс», «Компаньоны» (Театр «Et cetera»), «Сон героини» (Малый Театр). В кино с 1978 г.. По его сценариям снято более 10 фильмов, в том числе: «Дом строится» П. Когана и П. Мостового (1978), «Инженер Графтио» Г. Казанского (1979), «Последний побег» Л. Менакера (1980), «Предлагаю руку и сердце» В. Соколова (1988), «Кольцо» В. Мартынова (1991).
Режиссерский дебют в кино - «Плащ Казановы» (1993).