Réalisatrice,
Scénariste
 
 
 
Rosa ORYNBASSAROVA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Роза ОРЫНБАСАРОВА
Rosa ORYNBASAROVA
Extrait de la filmographie
 
Réalisatrice
2011 - Zhangir (Жангир) [fiction]
2006 - Aucun autre désir (Никаких других желаний) [fiction, 176 mn]
1992 - Salle d'attente (Зал ожидания) [fiction, 70 mn]
1991 - Sacrifice pour l’empereur (Жертва для императора) [fiction, 91 mn]
 
Scénariste
1992 - Salle d'attente (Зал ожидания) de Rosa ORYNBASSAROVA [fiction, 70 mn]

Biographie
Pas de biographie en français actuellement disponible!
 
Scriptwriter, director. Graduated from the Kazakh State University (1979, department of journalism), from VGIK (1988, department of documentary directing, class of A.Kochetkov). In 1980—1983 worked at Karaganda TV as a journalist. Since 1981 she worked at «Kazakhtelefilm» studio. Since 1989 — director at CSDF, in 1990— 2000 — director at «Lenfilm» studio and at St. Petersburg documentary films studio.

Сценарист, режиссер. Окончила Казахский государственный университет (1979, факультет журналистики), ВГИК (1988, факультет режиссуры документального кино, мастерская А.Кочеткова). В 1980—1983 — журналист Казахского телевидения. С 1981 — на киностудии «Казахтелефильм». С 1989 — режиссер-постановщик ЦСДФ, в 1990—2000 — режиссер киностудии «Ленфильм» и Санкт-Петербургской студии документальных фильмов.