Réalisateur,
Scénariste
Né en 1953, URSS (Kazakhstan)
 
 
Ermek CHINARBAEV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Ермек ШИНАРБАЕВ
Yermek SHINARBAYEV
Extrait de la filmographie
 
Réalisateur
2014 - La voix des steppes (Голос степей) [fiction, 93 mn]
2009 - Lettres à un ange (Письма к ангелу) [fiction, 93 mn]
1993 - Ma vie sur le bicorne (Место на серой треуголке) [fiction, 82 mn]
1990 - La Vengeance (Месть) [fiction, 96 mn]
1987 - Refuge dans la clairière (Выйти из леса на поляну) [fiction, 90 mn]
1985 - Ma soeur Lucie (Сестра моя, Люся) [fiction TV, 86 mn]
 
Scénariste
2009 - Lettres à un ange (Письма к ангелу) de Ermek CHINARBAEV [fiction, 93 mn]

Autres films
Feature films : 1996 - Перекресток (Crossroads), TV-series
1994 - Слабое сердце (A Weak Heart)
1985 - Сестра моя Люся (My Sister Lucy), TV
1983 - Красавица в трауре (Beauty in Mourning), short
 
Site : IMDb

Biographie
Pas de biographie en français actuellement disponible!
 
Born in 1953 in Alma-Ata.
Graduated from the actors’ department (class of B. Babochkin) and directors’ department (class of S. Gerasimov) of the Film Institute VGIK. His first short “Beauty in Mourning”(diploma work based on Mukhtar Auezov’s early stories) received an award for directing at the student festival of VGIK. Later his film “A Place on the Grey Triangular Hat” received the Golden Leopard Award at Locarno IFF.
His film “A Weak Heart” was presented at the competition of San Sebastian IFF and awarded a Special Jury Prize.
He has made a number of other successful films, including 20 documentaries.

Родился в 1953 г. в Алма-Ате.
Окончил актерский факультет (мастерская Б.Бабочкина) и режиссерский факультет (мастерская
С.Герасимова) ВГИКа. Его дипломная работа, короткометражный игровой фильм «Красавица в трауре», была удостоена приза за режиссуру на студенческом фести-
вале ВГИКа.
Позже его картина «Место на серой треуголке» получила главный приз МКФ в Локарно, а лента «Слабое сердце» – специальный приз жюри на фестивале в Сан-Себастьяне.